Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi ve Serbest Güreş Milli Takımı sporcusu olan Taha Akgül Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, finalde Macar rakibi Daniel Ligeti'yi yenerek 120 kiloda  altın madalyayı kazanıp, Avrupa şampiyonu oldu.

İlk turda Sırbistan'dan Predrog Budic'i 2-0 (2-0/7-3) yenerek bir üst tura çıkan Akgül, ikinci turda Almanya’dan Niick Matuhin'i de 2-0 (1-0/1-0) yendi. Akgül'ün çeyrek finaldeki rakibi Rusya'dan Bahtiyar Ahmedov oldu. Ahmedov, bir önceki müsabakada sakatlandığı için mindere çıkamayınca Taha Akgül hükmen galip geldi. Taha Akgül, daha sonra grup finali için Belarus'tan İhar Dziatko ile karşılaştı. Müsabakanın ilk devresini 2-0 galip biten Akgül, ikinci devrede rakibini tuşlamayı başardı ve finalist oldu. Akgül, finalde Macaristan'dan Daniel Ligeti ile altın madalya mücadelesine çıktı. Çekişmeli geçen maçı 2-0 (3-0/3-2) kazanan Akgül, altın madalyaya ulaşarak, Avrupa şampiyonu oldu.
 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, sonucun Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesini memnun ettiğini belirtti ve “Öğrencilerimizin farklı dallarda üniversitemizi temsil etmesi ve önemli başarılarla anılması bizleri mutlu ediyor. Onların elde ettiği başarılar, büyük bir emek ve gayretin karşılığıdır. Şahsım ve üniversitem adına bu yetenekli ve azimli öğrencilerimizi kutluyor, sevinçlerini paylaşıyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Aynı şampiyonada KMÜ BESYO öğrencisi Soner Demirtaş 5. olarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etti. 

Avrupa şampiyonumuz Taha Akgül'ün üniversite sınavında Türkiye 600.'sü olduğu ve birçok üniversiteden teklif gelmesine rağmen Karaman'ı tercih ettiği öğrenildi.    

Başta gururumuz, şampiyonumuz Taha Akgül olmak üzere şu an müsabakaları devam eden sprocularımıza ve ekibine www.karamangundem.com ailesi olarak başarılar diler tebrik ederiz. 

Bugün şampiyonada yarışacak olan sporcularımızdan güzel haberlerini de bekliyoruz. Allah yardımcıları olsun...