Ziyaret sırasında KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Işın Çelebi'ye hitaben “Karaman'ın il olmasında, Organize Sanayi Bölgesinin inşa edilmesinde ve Karaman'ın alt yapısında çok emeği geçmiştir. Kendilerine teşekkür ediyor ve Odamızı ziyaret etmelerinden dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Çelebi konuşmasında “Karaman'ın havasını alarak, suyunu içerek büyüdüm. Karaman'ın gelişmesi benim için çok önemli Karaman'ın İl olma sürecinde çok uğraştık ve başarılı olduk. Karaman'ın , 10 yıllık kalkınma planını hazırlayarak Karaman’da gıda, hayvancılık ve organik tarım alanında gelişmeye açık bir yapı olduğunu tespit ettik ve Karaman Organize Sanayi Bölgesi 'nin kurulmasında çeşitli çalışmalar yürüttük. Şimdilerde Karaman'da Türkiye çapında markalar çıktı. Karaman-Mersin demiryolu, Karaman-Konya karayolunun yapım çalışmalarında, Ermenek Barajı’nın yapılmasında emek sarf ettik. Karaman'a Üniversite kurulması aşamasında da çaba gösterdik. Şu anda bu bölgenin en önemli sorunlarından biri ise su sorunudur. KOP projesi bu sorunu çözmek için hazırlanmış olsa bile önümüzdeki dönemlerde daha farklı çözümlere ihtiyaç vardır. Konya - Karaman Ovasının sulama problemi çözülmeli ve iki önemli nokta olarak Karaman'ın Mersin Limanına ulaşımının bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Karaman gelişmişlik sırasında Türkiye'de on altıncı sırada olup bundan sonra gelişmişlik sırasında Karaman’ı ilk onda görmek isterim. Karaman'ın bundan sonra yapacağı bir diğer iş sporda ikinci lige taşımalı ve hatta birinci lige çıkması da sağlanmalı. Bu konuda sanayicilerimizin desteği ve Üniversitenin desteği şarttır” dedi.

Işın  Çelebi konuşmasının devamında “ Siyaseti 2002'de bıraktım ama ülkenin kalkınması ile hala ilgileniyorum. Karaman'ın kültürel yapısı Mevlana ve Konya ile birlikte işlenmeli. Mevlana'ya daha çok sahip çıkılmalı Mevlana kutlama törenleri 1 Aralık'da Karaman'dan başlayan bir yürüyüşle Konya'ya doğru yapılmalı. Yunus Emre ve Mevlana’ya sahip çıkılmalı”dedi.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Işın  Çelebi 'ye teşekkür ederek, Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey heykellerini hediye etti.