Klasik Türk Musikisi’nde önemli bir yeri olan Ney’i üflemek ve felsefesini anlamak isteyen Karamanlı gençler Karaman Gençlik Merkezi’nin Müzik Kulübü bünyesinde eğitim verdiği Ney kurslarına gidiyor. Ney’in ruhunu anlamak isteyen gençler Ney Eğitmeni Hakkı Küçükşen eşliğinde ney üflemeyi öğreniyorlar. Müzik Kulübü adı altında 6 ay boyunca devam edecek eğitimler 55 kursiyerin katılımıyla hafta içi her gün Gençlik Merkezi ve Kredi Yurtlar Kurumunda düzenleniyor.

Eğitimlerin eğlenceli bir şekilde devam ettiğini belirten Küçükşen;” Gençlik Merkezi Müzik Kulübü adı altında verdiğimiz ney eğitimlerinde amacımız, Karaman’da eğitim gören üniversite öğrencilerine ve Karamanlı gençlere müziği sevdirmek. Türk müziğinin temel sazlarından olan neyi tanıtıp gençlerin bu enstrüman hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu enstrümanı gençlere sevdirmek. Belki de her şeyden en önemlisi gençleri Gençlik Merkezleri sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmak” diye konuştu.

“Ney Sesi Bize Huzur Veriyor”

Ney sesinin kendilerine huzur verdiğini belirten kursiyerler ise;” Konya ve bu bölgeleri kapsayan yerlerde tasavvuf ehli evliyalar yetişmiş. Bunların arasında Yunus Emre ve Mevlana bizler için çok önemli. Onların ruhu dinlendiren sözleri ve yaşam hikayeleri bizleri derinden etkiledi ve ney çalmak istiyoruz. Çünkü, ney sesi bize huzur veriyor" dediler.

“Gençlik Kulüpleri Dolu Dolu Geliyor”

Karaman Gençlik Merkezi Gençlik Kulüplerin bu yıl dolu dolu geçeceğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Karamanlı gençlerimizin boş zamanlarını başka yerlerde zararlı alışkanlıklar edinerek değil, bizim bünyemizde gençlik merkezlerimizde geçirmelerini istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda gençlik kulüplerimiz adı altında açılacak kurslarımızın tanıtımlarına okul okul devam ediyoruz.” diye konuştu.