"Şehirler ve Kültürler" Projesi kapsamında ücretsiz Trabzon'a giden 40 genç, şehrin tarihi ve kültürel mekânlarınıGençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ve gençlik liderlerinin gözetiminde gezdiler. Karaman’da gelen 40 genç program süresince Trabzon’un tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkânı elde ettiler. Sümela Manastırı, Uzungöl, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii gibi Trabzon’un kültürel yerlerini gezme imkânı elde eden gençlere ayrıca Madde Bağımlılığı ve 100. yılında Çanakkale ve 1915 Olayları konulu seminerler verildi. Karaman’dan gelen 40 kişilik grup programın son günü yapılan kahvaltının ardından tekrar illerine dönmek üzere yola çıktı.

Gezilere katılan gençlere mola ve dinlenme aralarında ise, gençlik liderleri tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlatmış olduğu projeler, gönüllülük programları gibi farklı etkinlikler anlatıldı.

Proje kapsamında gezilere katılan gençlerin mutlu bir şekilde döndüklerini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Güçlü Türkiye’nin oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmak ve gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanan proje sayesinde gençlerimiz arasında ki birlik ve beraberlik duygusu gelişmeye devam edecek. Bakanlığımız tarafında uygulanan proje ile Karamanlı gençlerimiz Türkiye’nin farklı yerlerini ve farklı kültürlerini yerinde görerek öğrenmeye devam edecekler” diye konuştu.