Karaman Gençlik Merkezi ve Gençlik ve Spor Kulübü İzcileri olarak 85 izcinin katıldığı Çanakkale  57.Alay Vefa Yürüyüşü, Kuranı Kerim Tilaveti, Mehteran Takımının seslendirdiği marşlar, ilahiler, şiirler ve Çanakkale savaşını konu alan tiyatronun sahnelenmesinin ardından okunan "çifte ezan" ve Yasin-i Şerifle birlikte başladı.

Sabah namazı ile birlikte yürüyüşe katılanlara 57. Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşe, Karaman Gençlik Merkezi, Karaman Gençlik ve Spor Kulübü İzcileri ile birlikte Balkan ülkelerinden gelen gençler, öğrenciler ve izci grupları ve Gençlik Merkezlerinden gelen gençler katılırken, yürüyüşün gerçekleştirildiği alanda aralıklarla top atışının canlandırıldığı ses yayını yapıldı.

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alaya vefa programına katılan Karamanlı izciler, Atalarının Çanakkale Savaşında yaşadıkları zorlukları ve gösterdikleri fedakarlığı bir nebzede olsun yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Temsili Sancak devir teslim töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç ise,” Şanlı ecdadımızın Çanakkale Destanı’nda vatan, bayrak ve inançları uğruna hiç çekinmeden savaştığını kaydederek, “Burada şehit olan, şehit olmazsak da gazi oluruz inancıyla vatanını savunan tüm ecdadımızın ruhları şad olsun. Hepsine Allahtan rahmet diliyoruz. Onlar, bizlere bu güzel ülkemizde huzur içerisinde ve hürriyet atında yaşama imkanı verdiler” diye konuştu.

57. Alay’ın ortaya koymuş olduğu kahramanlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Gazi Mustafa Kemal’in ‘size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ emrini harfiyen yerine getiren ecdadımız Türk askerinin, Türk evladının nelere kadir olduğunu bütün dünyaya tekrar ispatlamıştır. Dün sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu kutsal topraklarda törenler icra edildi. Uluslar arası alanda çok önemli katılımcılar buraya geldiler. Onlar da Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı’nda kendi milletlerinden buraya gelmiş olan askerlerini, hatıralarını yad ettiler”  şeklinde konuştu.