Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından kurulan bilgisayar laboratuarının açılışı ile başlayan programa Ermenek Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı, Ermenek Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Bazı Kurum-Kuruluş Müdürleri, Erçev Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Öğrenciler katıldı. Yapılan ikramların ardından öğrencilerimize faydalı olması temennileri ile bilgisayar laboratuarının açılışı gerçekleştirildi.
Ardından Ermenek Belediyesi tarafından yapılan İtfaiye Hizmet Binasına geçerek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Mehteran Takımı Öğrencilerinin sunduğu gösteriyi izlediler. Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Uğur Sözkesen konuşmasında, Ermenek Kaymakamına, Cumhuriyet Başsavcısına, İlçe Jandarma Komutanına, Erçev Üyelerine, Öğretmenlere, Kurum ve Kuruluşların Müdürlerine, Öğrencilere ve vatandaşlara bu mutlu günü paylaştıkları için tek tek teşekkür etti. Mehteran takımını ve öğretmenlerini de tebrik eden Belediye Başkanı, yangına ilk müdahalede etkin bir şekilde çalışan itfaiye ekiplerinin yeri olan itfaiye hizmet binasının yapımına 3 ay önce başladıklarını dile getirerek, sizlerin huzurunda açılışını gerçekleştiriyoruz dedi. “Ayrıca ilçemizin ve civarının parke taşı ihtiyacını karşılayacak olan tesisimizin açılışını da gerçekleştiriyoruz. Bu ay sonu itibari ile de araç bakım ve onarım merkezimiz faaliyete geçecektir. Diğer yandan Ermenek’imizin, 1380 m² alana sahip en büyük parkını inşa ettik ve Belediye Meclisimizce alınan kararla günün anlam ve önemine binaen adına Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçe Parkı dedik. Biz bu işi Ermenek İçin, Ermenek’e gönül verenler için yapıyoruz, gönül isterdi ki daha fazla katılım olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ermenek Müftüsünün yaptığı dua eşliğinde itfaiye hizmet binasının açılışı yapılarak Parke Tesisinin açılışına geçildi.
Parke Tesisinin açılışında Belediye Başkanı Uğur Sözkesen amacımız hem hizmet hem ticaret diyerek konuklara tesis hakkında teknik bilgiler verdi. Konukların hayırlı olsun temennilerinden sonra Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçe Parkının açılışına geçildi. Parkta gerçekleşen sohbetin ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Ermenek Belediyesinin organize ettiği yemek programına geçildi. Akabinde İkindi namazına müteakip Ulu Cami’de Karamanoğlu Mehmet Bey adına Mevlit okutuldu.