Elvan yaptığı basın açıklamasında; ülkemizin son 10 yılda her alanda çok ciddi mesafeler kaydettiğini ve altyapı çalışmalarının bu alanda başı çektiğini söyledi.
Karaman ilimizde yürütülen karayolu çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Elvan, kış aylarının zorlu ve çetin şartlarından dolayı ara verilen çalışmalara yeniden başlandığını belirtti.
Karaman çevre yolunun proje ihalesine yakında çıkılacağı müjdesini veren Elvan, Bifa Kavşağı olarak bilinen Ereğli yol kavşağı ile OSB yolunun yapımına başlandığını da sözlerine ekledi.
Daha önceki beyanatlarında Konya’dan Sertavul’a kadar olan yolun sıcak asfalt ile kaplanacağını açıklayan Elvan, sözkonusu yolun ihale çalışmalarının bittiğini, sözleşme aşamasında olan bu yerle ilgili herhangi bir sorun olmadığını, en geç Temmuz ayında kaplama çalışmalarının başlanacağını umduğunu söyledi.
Karaman-Bucakkışla–Ermenek yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapıldığını da belirten Elvan, bu yolun standartlarının 1A kalitesinde olacağına vurgu yaptı.
İlimizin zorlu doğa şartlarına sahip Taşeli bölgesinde yapılan karayolu çalışmaları hakkında da bilgi veren Elvan, Ermenek çevre yolunun çalışmalarına başlandığını, kamulaştırma için fiyat tespitlerinin devam ettiğini, ayrıca Başyayla-Yörükpazarı-Serper yolunun bu yıl Ağustos ayında ihalesine çıkılacağını sözlerine ekledi.
Başyayla şehir geçişinin Karayolları tarafından parke taşı ile kaplanacağını da söyleyen Elvan, Sarıveliler-Kuşyuvası yolunun Karaman sınırları içinde kalan kısmının bu ay içinde ihalesinin yapılacağını, Antalya kısmında ise geçen sene 10 km’lik yer için ihale yapıldığını havaların ısınması ile yer teslimi yapılarak çalışmaların başlandığını belirtti.
Elvan ayrıca Mut–Ermenek yolunun kamulaştırma fiyat tespitlerinin yapıldığını ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz yolun yapımına başlanacağına vurgu yaptı.
Karaman ilimizin altyapı yatırımları konusunda birçok ilden önde olduğunu, sözkonusu yatırımların tamamlanmasıyla İlimizin bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Elvan, tüm bu çalışma ve yatırımlar konusunda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.