Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınan Karharman’ın cenazesi, namazın kılınacağı Musalla Meydan’ına getirildi. Cenaze namazına Karharman’ın yakınları ve sevenleri katılırken, tabutunun üzerine ise Türk bayrağı asıldı. Polis ekipleri de cenaze namazının kılındığı meydanda geniş güvenlik tedbiri aldı.

Cenaze Namazını İmam Kardeşi Kıldırdı

Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 5 çocuk babası 61 yaşındaki Dilaver Karharman’ın cenaze namazını ise imam olan kardeşi Ferit Karharman kıldırdı. Kılınan namazın ardından Karharman’ın cenazesi Hamidiye Mahallesi’nde bulunan şehir mezarlığında toprağa verildi.

Karharman’ın İmam Kardeşinden Yazılı Açıklama

Ankara’daki patlamada ağabeyi Dilaver Karharman’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan imam kardeşi Ferit Karharman, “Ankara’da meydana gelen bombalama olayında hayatını kaybeden Dilaver Karharman, daha önce geçirmiş olduğu bel fıtığı ameliyatının rutin kontrolü için Ankara’da bulunmaktaydı. Her hangi bir siyasi görüşün elamanı ve temsilcisi olarak orada bulunmamaktaydı. Bu durum basına yanlış şekilde lanse edilmiştir. Aslı olmayan fotoğraf ve bilgilerle haber yapılmıştır. Bu bilgi ve haberlerin doğru olmadığını kamuoyuna bildiririm” dedi.

KATLİAMDA HAYATINI KAYBEDEN NEVZAT SAYAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

“Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” için gittiği Ankara’daki canlı bomba katliamı sonucunda hayatını kaybeden BTS üyesi Sayan, memleketi Karaman’da toprağa verildi

Ankara Tren Garı’nda 2 canlı bombanın üzerindeki bombayı patlaması sonucunda hayatını kaybeden Nevzat Sayan, öğle namazına müteakip Karaman Kırmahalle Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Sayan’ın cenaze namazına Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, CHP Karaman Milletvekili Adayı Saim Sezen, CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver ve yakınları katıldı.

Sayan’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi Karaman Şehir Mezarlığı’na defnedilmek üzere omuzlara alındığında acı içinde kocasına seslenen Rabia Sayan ve ağıtlar yakan Nevzat Sayan’ın annesi Meliha Sayan sinir krizi geçirerek fenalaştı. Cenazede hazır bulunan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Sayan’ın yakınları güçlükle sakinleştirilebildi.

TCDD çalışanı ve KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi olduğu öğrenilen Sayan, 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenmesi planlanan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” için ikamet ettiği Adana’dan Ankara’ya gitmişti.

Ayrıca Nevzat Sayan’ın Ankara’ya gelen otobüsü kaçırdığı ve otobüsü arayarak durdurup motosikletle otobüse yetiştiği de öğrenildi.

Necati ERMİŞ