KTSO Karaman’da turizm konusundaki tanıtım eksikliğini gidermek, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak ve  tüm güzellikleriyle tanıtmak adına Karaman Tanıtım platformu adı altında KARTAP’ı kurdu. Konu İle İlgili Açıklama Yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay; “KARTAP’ ın kuruluşu ile birlikte Karaman’a özgü, yöresel 200’e yakın yemek tarifi, netleştirilerek ve fotoğraflanılarak kayıt altına alınması sağlandı. Son olarak 1. Karaman Turizm Çalıştayını gerçekleştirdik. Turizmde söz sahibi TURSAB üyesi tur şirketlerini davet ederek sahip olduğumuz zenginliklerimizi onların görmesini sağladık. Bu ilk adımdan sonra istenilen düzeyde olmasa bile yerli ve yabancı turistler ilimize gelmeye başlamıştır. Tarih, kültür ve olağanüstü doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı Karaman, bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş turizm değerlerine sahip ender illerimizden bir tanesidir.

Dört mevsimin tüm özelliklerinin her zaman yaşanabildiği yöreleri, yeşil ormanları, kayak sporuna elverişli karlı dağları, tarihi dokusu ve zenginlikleri, konuksever insanları ile ayrıcalıklı bir şehirdir. Türk turizmindeki yeni anlayış ile,Türkiye’nin dünya ekonomisiyle bütünleşmesi yolunda son yıllarda en başarılı olduğu sektör turizmdir. Bu başarıyı dikkate alan Türkiye, sahip olduğu bu potansiyeli iyi değerlendirerek, uluslar arası turizm gelirinden daha fazla pay alma yolunda turizm politikalarını yeni bir anlayışla gözden geçirmektedir. Karaman olarak da bu ortamda, turizm endüstrisini etkileyen tüm faktörleri dikkate alarak yeni pazarlama stratejilerini harekete geçirme zorunluluğumuzu herkesin malumudur.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Karaman, 1001 kilisesi, Karadağ’ı, Taşkale’si, Ermenek ilçesindeki doğa güzellikleri ile dünyanın ender turizm cennetlerinden biridir.

http://www.kartap.org internet sitesi ile KTSO olarak Karaman’ın turizmde hak ettiği yerde olması için çalışmalarımız devam edecek ve oluşturulacak yeni bir İpek  Yolunda Karaman’ ın yerini alması için hepimizin el birliği içinde olacağına bu şekilde başarılı olacağımıza inancım tamdır.” ifadelerine yer verdi.