Karaman Yeşeren Umutlar ve Refah Toplumu Derneği (KARYURT) tanıtım yemeği Polisevinde gerçekleştirildi. 
23 Mayıs 2014 Cuma günü gerçekleştirilen tanıtım yemeğine; Vali Murat Koca ve hanımefendi Vildan Koca, Garnizon Komutanı J. Alb. Mustafa Akış ve eşi, Karaman Belediyesi Meclis Üyesi Ali Konukseven, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Bifa Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu, STK Temsilcileri ile Karyurt derneği başkanı ve üyeleri katıldı. 

Karyurt Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran AKSU yaptığı açılış konuşmasında; derneğimiz kamu kurum ve kuruluşlarında devlet koruması altında kalan veya yaşı dolduktan sonra ayrılmış, evlatlık verilmiş, koruma kararı kaldırılmış olan kişilerin yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, onların sağlık, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımda bulunarak ihtiyaçlarını gidermek için her türlü girişimlerde bulunmak amacı ile kurulmuştur. ”dedi 

Vali Murat Koca ise yaptığı konuşmasında; “Devletimiz, sosyal devlet ilkesi altında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Sevgi Evleri, Bakım Evleri vb. kurumlarda kalan çocuklarımızın bütün maddi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Onlara barınma, eğitim ve sosyal faaliyetleri için her türlü imkân sağlanmaktadır. Fakat bizler buralarda kalan çocuklarımızın manevi ihtiyaçlarını giderme noktasında eksik kalmaktayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın başlattığı gönül elçileri projeleri, koruyucu aile projesi gibi projelere ek olarak kurulan Karyurt gibi dernekler, çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını giderme noktasında çok önemli faaliyetleri gerçekleştireceklerdir. 

Çoğunluğu yurtlarda kalan kişiler tarafından kurulan bu dernek, devlet koruması altında olan çocuklarımıza örnek model olmak, onları kötü alışkanlıklardan korumak, onların sağlıklı ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak, sağlık, spor ve sosyal alanda gelişmelerini katkıda bulunmak gibi amaçları taşımaktadır. Büyük bir aile olarak dayanışma ve kaynaşma örneği gösteren bu dernek, çocuklarımıza aile sıcaklığını yaşatacaktır. Ben yeni kurulan bu derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum.İlin Valisi olarak kendilerine her türlü desteği vereceğimi belirtiyor ve derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”dedi 

Vali Koca’nın konuşmasının ardından Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen, uluslararası ve ulusal yarışmalarda derece yapan devlet yurtlarında kalan kişilere plâketleri Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından verildi. Tanıtım yemeğini sonunda Karyurt Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Aksu, derneğe olan katkılarından dolayı Vali Murat Koca ile derneğin gönüllü annesi ve fahri başkanı hanımefendi Vildan Koca'ya plâket takdim etti.