Karaman Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üyeleri Ürdün’e düzenlenen gezide kendi sektörlerinde faaliyet gösteren iş adamları ile buluştu. KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, Ürdün’ün tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ettikleri gezide başta inşaat sektörü olmak üzere değişik sektörlerde Karamanlı iş adamları ile Ürdünlü iş adamlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

KASİAD’ın yurt içi ve yurt dışına düzenlediği gezilerle Karaman’ın dışarı açılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Kılınç, 6 kişilik bir ekiple gittikleri Ürdün gezisinin de bu noktada iyi verim aldıkları bir gezi olduğuna dikkatleri çekti.

Kılınç, Türkiye’nin bisküvi sektörünün katkısı ile 15. büyük ekonomisine sahip Karaman’ın başta inşaat sektörü olmak üzere diğer sektörlerde sıçrama yapabilmesinin yurt dışı ile yapılan yeni anlaşmalarla mümkün olabileceğini söyledi.
Ürdün’ün tarihi ve kültürel anlamda da önemli bir ülke olduğunu sözlerine ekleyen Kılınç, Karaman ve bulunduğu bölgenin de potansiyelini değerlendirmesinin, tüm kurumları ile önemli adımlar atmasının il dışındaki gelişmeleri takip etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
Kılınç "Ürdün’de tarihi ve kültürel gezilerimizin yanında burada açılan eğitim kurumlarını gezme imkânımız oldu. Bizimle yakından ilgilenen iş adamları ve okul idarecileri ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik yapısı ve okul hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca Ürdün'ün ticari, sosyal ve kültürel yapısı ile ilgili önemli toplantılar yapıldı. Ürdün ve Ortadoğu ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgili çok detaylı bilgiler alındı" dedi.