Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kılınç, sivil toplum örgütlerinin problemlerin çözümünde hayatın her alanında aktif rol almaları gerektiğini söyledi.
KASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Adalet Komisyon Başkanı Suat Sonay, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürü Hacer Konukçu’yu makamlarında ziyaret etti.
KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç dernek olarak kuruldukları tarihten itibaren Karamanlı iş adamlarının önünü açma, onlara yardımcı olma noktasında çok değişik etkinliklere imza attıklarını belirterek bir sivil toplum örgütü olarak da resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlarla sağlıklı iletişim için düzenli ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Ziyaretlerde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarına dikkatleri çeken Kılınç, bu tür görüşmelerin Karaman’ın da bulunduğu bölgede önemli kazanımlara kapı açtığını dile getirdi. TUSKON’un bir üyesi olarak öncelikli işlerinin daha çok ticari anlamda olduğuna değinen Kılınç, Karaman’ın fotoğrafını daha net çekmek ve problemlerine katkıda bulunabilmek için ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi.
 
Aksoy: KASİAD’ın çalışmaları Karaman için önemli
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, KASİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Karaman’ın gelişimine katkıda bulunma anlamında yapılan tüm çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. İlin kendi kabuğundan çıkıp, gerek yurt içinde gerek yurt dışında iş bağlantıları yapmasının önemine değinen Aksoy, TUSKON ve bağlı derneklerinin her organizasyonunun ekonomik getirisi olduğunu söyledi. Aksoy, Türkiye’nin son yıllardaki atağında bu derneklerin ve üyelerinin samimi, ciddi ve planlı gayretlerinin, girişimlerinin olduğunu belirterek “Bu süreçte atılan her adım önemli. Ekonomik canlanmaya vesile olan başta TUSKON olmak üzere tüm idarecilerine, üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Adli yargı Komisyon Başkanı Suat Sonay da KASİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek dernek üyeleri ile tek tek tanıştı. Karaman’ın önü açık bir yapısı olduğuna değinen Sonay, ilin gelişmesi için sivil toplum örgütlerinin hayatın içinde olmasının, değişik etkinlikler yapmasının önemine değindi.