Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı  ve Kamu-Sen İl Temsilcisi  Ziya Hotamışlı yaptığı açıklamada; “Şunu herkes iyi bilsin ki, Doğu Türkistan Türk yurdudur,Türk vatanıdır böyle kalmaya da devam edecektir. Uygur Türklüğü uygarlığın kaynağı ve beşiği olarak Türk İslam medeniyetine ve insanlığa sayısız hizmetler yapmıştır. Bu Türk vatanını emperyalist Çin işgal etmiştir.Yıllardır sinsice yürüttüğü sömürü ve zulmü son yıllarda aleni olarak yapar olmuştur. Bu gün İslam dünyası ; haçlı sömürüsünün işgal  ,iç savaş , terör , isyan , mezhep kışkırtması vb. yollarla siyasi , ekonomik ve askeri zulmü altında ezilmektedir. İslam dünyasındaki dağınıklığı fırsat bilen Haçlı ruhu her tarafta hortlamıştır. Kızıl Çin’in ; Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza uyguladığı zulüm ,işkence  ve katliamı durmak bilmiyor. En tabii insani haklar dahi ellerinden alınmış neredeyse nefes almaları bile yasaklanır olmuştur.İslam’a ait ne varsa yasaklanmakta,dini ve kültürel tüm örf ,adet ve ibadetler engellenmektedir.Müslüman’ca yaşamaya çalışanlar hunharca katledilmektedir. Kur’anın bize öğrettiği hakikatlerden biri de ; “küfür tek millettir.” Adı ,sanı, şekli, kılıfı, yöntemi her ne olursa olsun kafir cephesi Müslüman a karşı hep aynı kafirdir. Hele hele bu Müslüman Türk olursa zulüm, kin, nefret ,işkence ve cinayetler kat be kat artmaktadır. Doğu Türkistan’da Çin zulmünün tüm yönlerini de tam olarak da dünya haberdar değildir.Akıl almaz bir sansür ve karartma uygulanmaktadır. Bu çağda o bölgeye basın giremiyor ! Baskı ve  sansürle bilgi alma hakkının olmayışı Haçlı dünyasının da işine geliyor.Tavşana kaç tazıya tut taktiği . Kaç yüz kişi şehit edildi, işkenceye maruz kaldı,namusu kirletildi...neler oluyor ? Karşılıklı bir oyunla Doğu Türkistan Türklüğü Çin esaret ve sömürürü altında inliyor. Afrika , Ortadoğu, Balkanlar ,Orta Asya ve dünyanın her bir köşesinden mazlum Müslümanların çığlık ve feryatları geliyor. Zalim devletler gibi ; Kızıl Çin bu cesareti nerden alıyor ? İslam dünyasındaki akıl almaz manzara ve vaziyetten...Ama bir türlü hala ibret alıp kendimize gelemedik.

Türk milleti soydaşına şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman çıkacak ?

Türk ve İslam Dünyası olarak ; kendi aralarında siyasi, ekonomik , askeri vb. birliğimizi ve gücümüzü kuramazsak işte kafire fırsat vermiş oluruz.Türk ekonomisi Çin mallarının istilasına uğramıştır.Bu zulüm ; üretim ekonomisini terkedip ithalatı tercih etmemizin de sonucudur . Şunu herkes iyi bilsin : Aldığımız her Çin malı , Doğu Türkistan’da Müslüman Türkün kafasına sıkılan kurşundur!

Çin malı alma , Çin malı satma !

1,5 milyarı geçen nüfusuyla İslam Dünyası  ; her alanda birlik  ve beraberlik halinde olabilseydi  ne ABD, AB ,Çin ,Rus ,İngiliz ...ne bilmem ne zulmüne uğrardı. Ne hikmetse her Ramazanda kafirler daha da azgınlaşmakta. Bu en çok da Çin’e mahsus bir zulüm. Her zalimin sonu ; elbette yok olmaktır ! Katil Çin Devleti de  akıttığı  kan ve gözyaşında boğulacaktır. Bize düşen görev ise : dünyanın her neresinde olursa olsun din ve kan kardeşlerimize , insana hangi din , inanç ve millete ayrıca yaratılan her varlığa zulmeden her zalime ,zorbaya , sömürücüye Dur demektir. Buna dur diyebildiğimiz ve durdurabildiğimiz kadarıyla Müslümanız

Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak ; tüm zalimleri lanetlediğimiz gibi , Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızı katleden Kızıl Çin’i de nefretle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.