Kültür bir toplumun tarihsel süreç ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütünüdür.Toplumu ayakta tutan en önemli kimliğidir.Türk Milleti olarak sahip çıkmamız gereken en önemli unsurlardan birisidir.Ancak millet olarak kültürümüzden uzaklaşmaya başladık.Başka kültürlerden etkilenmekten çok onlara karşı bir özenti ortaya çıkmaktadır.Şunu da çok iyi bilmeliyiz ki bir milleti savaşla yok edemeyen sömürücü devletler kültürlerini sömürerek yok etmeye çalışırlar.Bizler de bizi yok etsinler diye elimizden geleni yapıyoruz.Yıllarca ülkemizde uygulamışlardır hala da uygulamaktadırlar.


 Bunlar bunu yaparken en önemli unsurları da teknolojidir.Türk toplumu olarak doğru yerde kullanmadığımız teknoloji ile bizi kültürmüzden ve birbirimizden uzaklaştırıyorlar.Bugün en çok Tv programı izleyen,telefon kullanan,internet başında sabahlayan ülkelerden biriyiz.Teknolojiyi doğru yerde kullanmıyoruz ve esiri oluyoruz.Genç nesili kültürümüzden uzak bir nesil olarak yetiştiriyoruz.Ben elbette Batıya karşı değilim,ama her millet kendi kültürünü korurken benim kültürüm neden ayak altı ediliyor.Batının bizleri sömürmek için kullandığı bu saçma sapan adetlerini neden kültürümüze yerleştiriyoruz.


 Bugün ülke gündeminde yabancı bir şarkıcı var.Ülkemizde bir konser vermiş ve ne yazık ki genç kız kardeşlerimiz de bunu görebilmek için ağlamaktan harap olmuş.Yazık bu ülkenin gençlerine.Vatan söz konusu olsa bu kadar duyarlı olmazsınız.


 Millet olarak değerlerimizden yıllardır bu tür durumlar ile uzaklaşmaktayız.Birileri çıkıpta bu sorunları gündeme getirmiyor.Saçma sapan programlar izlenme rekoru kırıyor.Çok önemli bişeymiş gibi onu konuşuyoruz.


 Bunların yanında kültürün en önemli unsurlarından birisi de dildir.Buna göre gelecekten günümüze kültürümüzü aktara bilmek için dil önemli bir konumdadır.Dünya da dil sömürüsü de yapılmaktadır.En büyük örneği de İngilizce dir.Çok sayıda ülkenin anadili olmuştur.Bizde bu yolda emin adımlarla ilerlemekteyiz.Türkçe'den uzak başka dillere karşı bir özenti duyan gençlik ortaya çıkmıştır.Bize ne oluyor,nereye doğru gidiyoruz. 

Benliğini unutan millet olma anlayışını yitiren gençlik ortaya çıkmıştır. M.Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi " Bilelim ki,Milli Benliğini Bilmeyen Milletler Başka Milletlerin Esiri olacaklardır." 
Yusuf BAŞTUĞ