Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda ‘Hocalı Soykırımı’ anma konferansı düzenlendi. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa, KMÜ Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Bölüm Başkanlığından Okutman Atilla Zorlu konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Marşı’nın okunmasıyla başlanan programa öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Okutman Atilla Zorlu konuşmasında 25 Şubat gecesi Dağlık Karabağ’da 630 kişinin katledildiği soykırımı Pakistan, Bosna-Hersek, Meksika, Peru gibi birçok ülkenin kabul ettiğini belirterek,  “Türkiye’de ise halen Hocalı, ‘soykırım’ olarak kabul edilmedi. Gençlere bunu unutturmamak için konferanslar vermeli, Hocalı adına anıtlar yaptırmalıyız.” dedi.

Slayt gösterileri eşliğinde şehitlerimiz için okunan şiirler ile devam eden programda, TRT’nin hazırlamış olduğu “Hocalı Soykırımı” belgeseli izletildi. Sunumların ardından Öğr. Gör. Mustafa Atay’ın yaptığı kapanış konuşmasıyla etkinlik sona erdi. 

Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır
 
Kızılay Kan Bağışı Kampanyası kapsamında Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda kan alma standı açıldı. ‘Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır’ sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında öğrencilere kan bağışı hakkında bilgi verildi. 
Yapılan sağlık kontrolleri sonucu kan vermeye elverişli gönüllülerden kan alındı. Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar da kan bağışlayarak kampanyaya destek verdi. Onuncu kan bağışını yapan Abdulbaki Pınar'a Kızılay Bronz Madalyası verildi.