Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 67. yılında ismini taşıyan Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenle törenle anıldı. Kazım Karabekir Paşa Anıtı önünde düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Gezici, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde ilk olarak protokol üyeleri Kazım Karabekir anıtına çelenk sundu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kazımkarabekir anısına yazılan kitap protokol üyelerine hediye edildi.

Programda konuşan Vali Murat Koca, Kazımkarabekir Paşanın siyaset adamı kişiliğinin Türkiye'de az sayıda insanın bildiğini dile getirerek ''Kazımkarabekir Paşamızın 67. yıl dönüyle ilgili anma töreni icra ettik. Hep asker kişiliğiyle rahmetli paşamızı tanıyoruz ama paşamız aynı zamanda siyaset adamı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 4. Başkanı olduğunu herhalde Türkiye'de az sayıda insan bilmektedir. Diğer taraftan çok sayıda eserleri olan bir edebi kişiliği de öne çıkan bir büyüğümüz. Biz kendisine vatana millete yaptığı hizmetten dolayı ile vatanımızın kurtuluşunda kurtuluş savaşımızın kazanılmasında topraklarımızın kurtarılmasında ki katkılarından dolayı minnet ve şükranla yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun diyorum'' dedi.

Kazımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, Kazımkarabekir Paşanın ülkenin kurtuluşunda büyük emeği olduğunu belirterek '' Kazımkarabekir Paşanın İstiklal harbimizde büyük katkıları oldu. Doğunun kurtuluşunda olsun ömrü askerlikle geçmiş paşamıza Allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun'' dedi.

Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Kazımkarabekir'e yakışır bir şehir haline geleceklerini söyleyerek ''Kazımkarabekir paşanın 67. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir araya geldik. Kazımkarabekir Paşamız sadece askeri kimliğiyle değil yetimler babası, şark fatihi olarak bir çok insanın gönlünde taht kurmuştur. İnşallah bundan sonraki süreçte Kazımkarabekir ilçemizi Kazımkarabekir Paşamıza yaraşır bir şehir haline getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz ve Kazımkarabekir'e layık olmaya çalışacağız'' dedi.

Kazımkarabekir Paşanın anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Kazımkarabekir Belediyesi tarafından ikram yapılarak program son buldu.

Necati ERMİŞ