Kazımkarabekir İlçesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’ u Anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması Ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Tüncer, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen azmin ve kararlığın sonucunda yazılan İstiklal Marşı'nın tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık  mücadelesinin ifadesidir. Millet olarak her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir" dedi.

Program, lise öğretmenlerinin canlı performansları, öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ve okuduğu şiirlerin ardından İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Programa İlçe protokolü, daire amirleri ve ilçe halkı da katıldılar.

Program sonrasında Kazımkarabekir İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam, Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek programdaki üstün gayretlerinden dolayı okul idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini ilettiler.