Karadağda ''Yılkı Atları' diye adlandırılan yabani atlara Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran'nda katıldığı programla su verilirken yetiştirilen keklikler doğaya salıverildi.

Bölge Müdürü Duran önceden bir elin parmaklarını geçmeyen yılkı atlarının son yaptıkları sayımda 500'ü geçtiğini tespit ettiklerini söyledi. Duran Yılkı atlarının Karadağ'daki doğal hayat için çok önemli olduklarını, bu yüzden devamlı olarak kontrol edildiğini ve koruma altında olduklarını dile getirdi. Ayrıca kışında bura da ki diğer yabani hayvanlarına yemeleri için yiyecek takviyesinde bulunduklarını ifade etti.

Karadağ'daki en büyük sorun su sıkıntısı olduğunu ve  dağın hiç bir yerinde su kaynağı  olamdığını söyleyen Duran, sadece suyu yazın sıcaklarda kuruyan bir çeşmesi olduğunu bu suyunda sadece kışın ve baharın yeterli olduğunu da ekledi.

Bu nedenle sıcakların başladığı günlerde dağın belli bölgelerinde su teknelerine belli aralıklarla tankerlerle getirilerek  bu tekneleri doldurulduğunu da ekledi. Bu sene de havaların aniden ısınması ile birlikte su takviyesine başladıklarını haftada en az 2 kez olmak üzere su takviye çalışmasına devam edeceklerini de ekledi.