Karaman Kent Konseyi, Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk Meclislerinden sonra Spor Meclisi’ni de kurdu. Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven başkanlığında, Karaman Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı sonucunda Karaman Kent Konseyi Spor Meclisi kuruldu.

Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven toplantının açılış konuşmasında, “Kent Konseyi olarak yapılanmamızı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Geçtiğimiz toplantılarımızda Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk Meclislerimizi oluşturduk. Bu toplantıda da Spor Meclisimizi kuruyoruz. Karamanımız için büyük önem taşıyan Kent Konseyi’nde toplumumuzu oluşturan her kesime yer vermek sureti ile katılımcı bir yönetim şekli benimsedik. Spora gönül vermiş Karamanlı hemşerilerimizde toplumumuz içerisinde büyük öneme sahip. İlimizde sporun gelişmesi ve ilerlemesi için spora değer veren hemşerilerimizin düşünceleri ve fikirleri de bizler için son derece önemlidir. Buradan bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bizlere destek olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kent Konseyi toplantısına katılan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle Kent Konseyimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Emeklerini ve gayretleri kutluyorum. Takdir edilmesi gereken çalışmalar yapıyorlar. Kadın, Engelli, Gençlik ve Çocuk Meclislerinden sonra şimdi de Spor Meclisini kuruluyor. Karaman’da sporun şimdiki durumundan bir üst kademe daha yukarda olması gerektiğini düşünüyorum. Kurulacak olan bu meclisle Karaman’da spor inşallah hak ettiği yerlere gelecektir. Biz Karaman Belediyesi olarak Kent Konseyimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Tamamı sporla uğraşan vatandaşlardan meydana gelen Karaman Kent Konseyi Spor Meclisi, Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Ekizer’i oy birliği ile Spor Meclisi Başkanı olarak seçti.