Karaman Kent Konseyi'nin bünyesinde Kadın Meclisi’nin ardından Engelli Meclisi de kuruldu. Engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarından oluşan ve Karaman Kent Konseyinde ilk defa oluşturulan Engelli Meclisi toplantısı Belediye Meclis Salonunda düzenledi.

1 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Kent Konseyi, göreve geldiği günden bu yana hızlı bir şekilde yapılanmaya devam ediyor. Ali Konukseven başkanlığında çalışmalarını yürüten Karaman Kent Konseyi, Kadın Meclisinden sonra Engelliler Meclisini kurdu. Sivil toplum kuruluşları ve engelli bireylerin katılımı ile oluşturulan Engelli Meclisi’nin Başkanlığı’na Beyazay Derneği Başkanı Durmuş Sayaslan seçildi. Yapılan seçimin ardında kısa bir takdim konuşması yapan Sayaslan, Engellilere yönelik önemli çalışmaların yapılacağını söyledi. Daha sonra Çalışma gurupları ve guruplarda görev alacak üyeler de belirlendi. 14 kişiden oluşan yönetim kurulu; engelli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerde bulunarak, onların her türlü ihtiyaç sorun ve taleplerine cevap verecek.

Ali Konukseven “Çalışmalarımız Devam Edecek”

Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan ile birlikte uzun zamandır Kent Konseyi bünyesinde: Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi’ni kurmayı planlıyorduk. Hatta seçim beyannamemizde bile bu oluşumu vatandaşlarımızla paylaştık. Karaman Kent Konseyini kurduktan sonra ilk olarak Kadın Meclisini oluşturduk. Şimdi ise Engelli Meclisini oluşturuyoruz. İnşallah bundan sonra Karaman’ı engellerini tamamen aşmış, modern ve huzurlu bir şehir olması yolunda üstümüze düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Engelli Meclisi Başkanı Durmuş Sayaslan ise engellilere yönelik pek çok projenin hayata geçirildiğini belirterek bundan sonra da Karaman Kent Konseyi Engelli Meclisi çatısı altında çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Belediye Başkan Vekili Engelli Bir Meclis Üyesi

Bugün gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısını farklı kılan bir başka ayrıntı ise, Karaman Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Göktaş’ın Başkanlığa vekâlet etmesi idi. Çeşitli toplantılara katılmak üzere il dışında bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Engelli Meclisi toplantısına rastlayan tarihte Belediye Başkanlığı vekâletini engelli meclis üyelerinden Hüseyin Göktaş’a vermesi oldukça anlamlı bir görevlendirme oldu.