Huzur öğrencilere yardım derneği tarafından organize edilen ve elde edilecek olan gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararına kullanılacağı kermesin açılışı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılışa çok sayıda Karamanlı ve protokol üyeleri katıldı.

Açılış Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Huzur Öğrencilere Yardım Derneği adına açılış konuşması yapan Ahmet Demirarslan konuşmasında öğrencilerin eğitimi ve öğretimi için yapılan kurumların öğrencilerin maddi ve manevi alanda gelişimlerine katkıda bulunmakta önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin maddi ve manevi eğitimleri almalarının yanında alacakları güzel hasletlerin onların vatanına ve milletine faydalı birer nefer olacaklarını ifade etti.
Demirarslan buradan yapılacak olan alışverişlerin sıradan olmadığını buradan elde edilen herbir gelirin birçok öğrencinin yetişmesine büyük katkıda bulunacağını ifade etti.

Kermes için kesilecek olan develerin alana getirilmesiyle renklenen açılışta gösteri yapan Özel Beyaz Zambak Anaokulu öğrencileri büyük alkış aldı. Öğrencilerin Çanakkale gösterileri sırasında duygulu anlar yaşandı.

Miniklerin kermes duasının ardından açılış duasını İl Müftüsü Nuri Değirmenci yaptı.
Yapılan duanın ardından kurdele kesilerek çeyiz kısmı gezildi.

El emeği göz nuru çeyiz malzemelerinden, bay, bayan giyim malzelerine, saç böreklerinden deve eti dönere birçok
ürünün sunulduğu kermes İmaret Cami yanında 5 Haziran'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.