Su Hayattır’ ve  ‘Engelli Kazanır, İnsanlık Kazanır’ projeleri, Avrupa Komisyonu-Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilecek. Önümüzdeki dönem 14 Avrupa ülkesinden yaklaşık 65 yabancı uyruklu genç, farklı zamanlarda Karaman’da buluşacak.
‘Su Hayattır’ projesiyle insanların tasarruflu su kullanımına dikkat çekmek amaçlı yapılacakken, ‘Engelli Kazanır, İnsanlık Kazanır’ projesiyle de engelli bireyleri topluma kazandırmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlanıyor.

KGM Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Dernek Proje Koordinatörü Ayşe Yağmur Süzer, ‘ Bizler uzun zamandır, Karaman’da, gençler için uluslar arası gençlik projeleri yapmaktayız. Yaptığımız işi ücretsiz danışmanlık yaparak yaygınlaştırma çabasındayız. Öncelikle projesi kabul olan üye gençlerimizi tebrik ediyoruz. Karaman, bizim gibi STK ve gönüllü arkadaşlarla, gençlik alanında ve uluslar arası platformda daha çok başarılara imza atacaktır. Bu zamana dek henüz bir dernek ofisimiz olmadan, birçok uluslar arası gençlik projesine imza attık. Dernek merkezimiz konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda tüm desteklere açığız.’ diye konuştu.