Karaman’da değişik bölgelerden çok sayıda Mutasavvıfın katılımıyla gerçekleştirdiği Abdulkadir Geylani’yi Anma Etkinlikleri ile adından sıklıkla söz ettiren Kimder, Kadir gecesinde yine büyük bir organizasyona imza attı.
Karaman’da bir düğün salonunda gerçekleşen iftar yemeğine yurt genelinden misafirler katıldı. Özellikle Adana, Kozan bölgesinden yoğun katılımın gözlendiği iftar yemeğine Karamanlılar yoğun ilgi gösterdi. Programın Karaman halkının manevi havasına katkı olması niyetiyle yapıldığına dikkat çeken Kimder onursal başkanı Mehmet Üzüm, ‘’Kandiller Rabbine kullukla vazifeli olan insanların dünyevi meşguliyetlerden sıyrılarak yaratılış gayesini düşünmesi için zaman ve imkân hâsıl eden müstesna günlerdir.’’ Dedi.
Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığına değinen Üzüm,‘’Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşamaktayız. Dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsat olan Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir.
Ancak bu hikmet dolu kutsal günleri ve geceleri yaşadığımız şu günleri ibadet açısından dolu dolu geçirmek için çalışmak gerekir. Bu vesileyle Gecenin kadrini birlikte bilip, ellerimizi birlikte semaya uzatmak niyeti ile bu geceyi organize ettik. Katılan herkesten Allah razı olsun’’ dedi.
İftar programının ardından dağılan vatandaşlar, yatsı namazında siteler camisinde toplanarak teravih namazı kıldı. Teravih sonrası başlayan devran-ı zikir gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.