Karaman’da Kedi Kurtarma Operasyonu (saniye saniye kamerada) 

Karaman'da gecenin karanlığında bir kedi diğer kedilerin kovalamasıyla yaklaşık 5 metrelik çam ağacının en tepesine kadar çıktı.

Kedinin sahipleri kediyi indiremeyince itfaiyeye haber verdi ve kedi kurtarma operasyon başladı.

Karaman’da meydana gelen itfaiyenin operasyonu başarıyla sonuçlandı. Koçakdede Mahallesi Ahmet Hilmi Birand Caddesinde bulunan 2 katlı bahçeli evin avlusunda ki çam ağacının tepesine çıkıp inemeyen kediyi itfaiye kurtardı.

Apartmanda yaşayan ve son günlerdir sürekli miyavlayan Kınalı’yı sahibi Esra Toprakçı stresini atması için anneannesinin bahçesine bıraktı. Ancak burada mahalledeki kedilerin saldırısına uğrayan evcil kedi korkuyla 5 metrelik çam ağacının tepesine çıktı. 
Ev sahipleri acı içerisinde miyavlayan kediyi çam ağacının tepesinde gördü. Kediyi bir türlü çıktığı yerden indiremeyince hemen itfaiyeyi çağırdı. İtfaiye ekipleri ise kediyi indirmek için operasyona başladı. Kedi ise korkudan uzun süre itfaiyecilere direndi.  Evde bulunan diğer çocuklar ise heyecanlı gözlerle olan biteni izledi. Son olarak ise kedi çıktığı yerden indirilerek sahiplerine teslim edildi. Kedinin sahibi Esra Toprakçı ise Kınalısına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Toprakçı konuşmasında;’’ Ağaca çıkmış kedim. Adı Kınalı. İnmeyince itfaiyeye haber verdik. İtfaiye geldi kurtardı. Şu an durmuyor. Çok korkmuş kalbi çok hızlı atıyor ve kaçmaya çalışıyor. Kedilerden korktuğu için kaçmış, ağaca sarılmış, ağaçtan da inmedi ilk başlarda. Şimdi çok mutluyum,’’ dedi.
Yeğeninin kedisini çam ağacının en tepesinde gören teyzesi Ayten Sakarya ise şaşkınlığını gizleyemedi. Sakarya konuşmasında; ’’Dışardan eve geldiğimizde kedinin sesini duyduk, daha sonra baktık, ağacın en tepesinde kendisini gördük. Seslendik, indirmeye çalıştık ama mümkün değil, zaten bir beş metre yükseklikteydi. Daha sonra itfaiye ekiplerini aradık. Onlarda kabul ettiler hemen gelelim dediler Aradık işte onlarda geldiler. Kavuştular kedilerine
Kedinin indirilmesi ile herkes derin bir nefes aldı.

TRT Haber Muhabiri Kurtarma Operasyonuna dahil oldu
Bu arada Karaman TRT Haber muhabiri Necati Ermiş'te itfaiye görevlisiyle birlikte merdivene çıkarak, hem mesleğini icra etti hem de kameranın ışığıyla itfaiye memurunu yardım ederek, kurtarma operasyonun da birebir görev almış oldu.