Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversiteler ve Özel sektör işbirliğinin kurumsallaşması için 1997 yılında oluşturulan Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu’nun 17’ inci toplantısı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonuyla 10-11/06/2013 tarihleri arasında Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve 1 teknik eleman ile temsil edildiği toplantı Amasya ilinde gerçekleşti.

Toplantıya; Amasya Valisi A. Celil Öz, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Amasya  Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Metin  Orbay, Tarımsal Politikalar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri  Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, Bakanlığımız bünyesindeki Genel Müdürlük temsilcileri, Üniversiteler,  Araştırma Enstitülüleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri temsilcileri ve Özel Sektör temsilcilerinin yer aldığı 150 kişilik grup katıldı.
Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri Kiraz-Vişne konularında yeni başlatılan, devam eden ve sonuçlandırılmış araştırma projelerini anlatan özet sunumlar yapılıp. Özel sektör temsilcileri; Ülkemizin ihracat durumu, ihracatta karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve beklentiler konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri ; İllerindeki Kiraz-Vişne potansiyeli, 2012 sezonu ikinci yarısında ve 2013 yılı haziran ayı itibariyle karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik yapılan faaliyetler konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı karşılıklı sorular ve cevaplar ile devam edip, divan başkanının değerlendirme ve temenni konuşmaları ile sonlandırıldı.