29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 09:00’da Karaman Polis Evinde gerçekleştirilen toplantıya Karaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, okul idarecileri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bugün burada,okullarda sporun gelişmesinde ve yine okullarda öğrencilere sporu sevdirmede model olarak onlara örnek olan değerli öğretmen arkadaşlarımız ile birarada olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin spora verdiği önem ile Karamana çok ciddi anlamda müsabakalar aldık. Bunların çoğunu değerli arkadaşlarımız çok iyi biliyor. Göreve başladığımız günden buyana Futbol Yıldızlar Yarı Finalleri, voleybol grup müsabakaları, basketbol grup müsabakaları, badminton Türkiye finali ile oryantiring Türkiye finallerini ve bir çok spor müsabakasını ilimize alarak bu kentin tanıtımına ve sporuna önemli ölçüde katkı sağlamak istedik. İnanıyorum ki 6 aylık süreçte Karamana alınan müsabakalar ile Karaman’ın spora doyduğuna inanıyorum.”

“ Çocukların hayatlarına yön vermede beden eğitimi öğretmenlerinin büyük rolü var”

Kariyeri boyunca 10 yıl beden eğitimi öğretmenli görevi de yaptığını belirten Kısacık;” Beden eğitimi öğretmeni, çocukların spor ile hayatlarına nasıl yön vereceğini gösteren ve belki de geleceklerini kurtarma yönünde ciddi anlamda emek veren insanlardır.Çünkü okullar da çocukları en çok etkileyen öğretmenlerden bir tanesi beden eğitimi öğretmenleridir. Belki annesinin ve babasının sözünü dinlemeyen bir çocuk, beden eğitimi öğretmeninin söylediği bir sözü kesinlikle harfiyen yapar. Bu yüzden sizler yaptığınız her hareket ile gençlerimize örnek teşkil etmektesiniz” diye konuştu.

“Beden eğitimi öğretmenlerimizin tamamıyla çalışacağız”

Şuan iki ilde uygulanan bir projesi olduğunu ve bu proje kapsamında Karaman’da isteyen tüm beden eğitimi öğretmenleriyle çalışmak istediğini belirten Kısacık, toplantıda başta Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Kahvaltı eşliğinde, hem kaynaşma hem de tanışma şeklinde gerçekleşen toplantı, beden eğitimi öğretmenlerinin talep ve görüşlerinin alınmasının ardından yapılan ikramlar ile sona erdi.