Obeziteyle Mücadelede Sporun Önemi, Antiobezite İlaçlarının Geleceği, Çocuklarda ve Gençlerde Obezitenin Sosyal ve Psikolojik Yönü, Obezitenin Yol Açtığı Hastalıklar ve Tedavilerinde Spor Uygulamaları, Erken Çocuklukta Beslenme Eğitimi, Okullarda Spor Uygulamaları ve Okul Sonrası Programlarda Sporun Önemi gibi farklı konularda bildirilerin kabul edileceği kongrede son bildiri gönderim tarihi ise 06 Haziran.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. H. Tolga Esen, kongreyle kendi alanlarında birikimli ve tanınmış ulusal ve uluslar arası akademisyenlerin deneyimlerinden yararlanma imkânı bulacaklarını dile getirerek, “Kongremizin ülkemizdeki obezite farkındalığının artmasına vesile olmasını diliyoruz. Ayrıca kongrede değişen yaşam ve beslenme koşulları ile birlikte toplumsal hastalık haline gelen obezite ile mücadele yöntemleri ve oluşum nedenlerindeki güncel bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlıyoruz.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Esen, yoğun bir bilimsel programın yanı sıra sosyal açıdan da güzel bir programla kolay unutulamayacak bir kongre gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Uluslararası Çocuk ve Ergenlerde Obezite ve Spor Kongresi 08-11 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul Green Park Otel’de gerçekleştirilecek. Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiye www.ceok2015.org adresinden ulaşılabilir.