Açıklamada Suci ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü idrak ediyoruz. Tam 100 yıl önce yedi düvele karşı Türküyle, Kürdüye, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla topyekün bir ümmet bağımsızlık mücadelesi vermiş ve tek dişi kalmış canavarı püskürtmüştür. Bir yıkım uygarlığı olan batının Çanakkale’de burnu sürtülmüştür. Topyekun bir ümmet orada vatanı, namusu, değerleri ve bağımsızlığı için bir destan yazmıştır. O gün orada can pazarı kuran ecdadımızı bugün bizler daha iyi anlamalı ve o günkü ruhu idrak etmeliyiz. Orada canlarını aziz bildikleri değerleri uğruna feda eden atalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun ve cennetinin en yükseklerinde onları ağırlasın.’ Dedi.  

Akademik ve idari personelin sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu toplantıda üye durumu ve aylık çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. KMÜ Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Cahit Suci yaptığı konuşmada bugün itibariyle üye sayılarının 200’ü geçtiğini belirtti. Üye çalışması konusunda gayretlerinden dolayı yönetim kurulu üyelerine ve birim temsilcilerine teşekkür eden Suci ’ İnanıyorum ki üniversitemizde kısa süre içerisinde 400 üye sayısını yakalayıp şubeleşeceğiz. Bu bizim için gerçekleşmesi zor bir hedef değildir’ dedi. Amaçlarını üniversite çalışanlarının insanca yaşayacak bir hayat standardına sahip olmaları şeklinde açıklayan Suci ‘ Üniversiteler ülkelerin lokomotif gücüdür, beyin gücüdür. Bilimin üretildiği, yayıldığı kurumlardır. Bu yüzden üniversite çalışanlarının gerek akademik gerek idari personel olsun sorunlarının çözümü öncelenmelidir.
 Çalışma barışının en üst düzeyde gerçekleşmesi, daha özverili ve daha motivasyonu yüksek bir çalışma anlayışının gerçekleşmesi için mücadele veriyoruz ve mücadele vermeye devam edeceğiz’ şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Suci ‘Taleplerimizi her fırsatta ve her ortamda dile getiriyoruz. Taleplerimiz öyle yerine getirilemez talepler değildir. Bunların biran evvel gerçekleşmesini istiyoruz.’ Diyerek taleplerini sıraladı.

1-Üniversitemizce unvan değişikliği sınavı yapılmalıdır.

2-Kurumda en az 10 yıl çalışma şartı en az 5 yıl olarak yeniden düzenlenmelidir.

3-İdari personele dönüşümlü olarak ÖSYM ve Açık öğretim sınavlarında görev verilmelidir.

4-Vardiyalı olarak atanmamış personel vardiyalı olarak görevlendirilmemelidir.

5- Yükseköğretim kurum ve kuruluşları ile üst kuruluşlarında fakülte sekreteri, enstitü ve yüksekokul sekreteri kadrolarında görev yapanlar ile genel sekreter yardımcılarının 657 sayılı Kanun’un 43. maddesi kapsamında ek göstergeleri 3600 olarak uygulanmalıdır.

6- 2914 sayılı Kanun’a tabi araştırma görevlilerinin, 2914 sayılı Kanun’un 7. maddesinde usul ve esaslar çerçevesinde birinci dereceye kadar yükselebilmeleri ve 2914 sayılı Kanun’un 7. maddesinde belirtilen derece yükseltilmesi şartlarını taşıyan mevcut araştırma görevlilerinin derecelerinin ilgili madde çerçevesinde geçmişe dönük olarak yükseltilmesi sağlanmalıdır.

 7-Yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için ücret ödenmesini öngören 94/5593 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 2013/5556 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilen ikinci maddesindeki, ödenecek fazla çalışma ücretini ayda elli saatle ve fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısını ikinci öğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar için idari personel sayısının %30’unu, diğer birimlerden görevlendirilenler için ise üniversite kadrolarında bulunan idari personel sayısının %10’uyla sınırlayan düzenleme ya iyileştirilmeli ya da kaldırılmalıdır.

8-Rektörlük seçimleri bütün öğretim elamanları ve idari personelin oy kullanacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir. Seçimlerin sadece öğretim üyeleriyle sınırlı tutulması gerek demokrasi gerekse özgür üniversite anlayışına uymamaktadır. 

9- Sözel bölüm öğretim elemanlarının tanımlı indeksli dergilerde yayın yapamaması dolayısıyla tanımlı indeksli dergiler ile diğer indeksli dergiler ve indekssiz hakemli dergiler arasındaki ciddi puan ayrımı kaldırılmalıdır.

 10- Sempozyumlarda hem sözlü olarak sunulan hem de tam metin olarak basılan bildiriler puanlandırılmalıdır.

11- Diğer indekslerdeki dergilerde yayınlanan araştırma makalelerinin puanı 20’den 30’a çıkarılmalıdır.