Öğrenci Konseyinin daveti üzerine memleketi Karaman’a gelen Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Yunus Emre Konferans Salonunda yoğun ilgiyle karşılaştı. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Prof. Dr. Kemal Esengün, Karaman sendika temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, doğup büyüdüğü memleketinde ve sağlam adımlarla ilerleyen memleketinin üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Üniversitelerle birlikte çalışmanın özledikleri bir tablo olduğunu belirten Arslan “Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in üniversiteyi sivil toplum örgütlerine ve sendikalara açması, hem Karaman hem de KMÜ için önemli bir gelişmedir.” dedi.

Arslan, üniversitelerin uzun süre ülkemizde sivil toplum örgütlerine kapalı bir yapı sürdürdüklerini, bundan dolayı da sendikacıların üniversiteler ile ilişkilerini tek taraflı olarak devam ettirmek zorunda kaldığını söyledi. 

Hak-İş Konfederasyonunun kuruluşu ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Mahmut Aslan, Hak-İş’in üye sayısı itibariyle Türkiye’nin 2. büyük konfederasyonu olduğunu belirtti. Konfederasyonun ilkelerini ve prensiplerinin kaynağını Hz. Mevlana’nın felsefesinden aldığını söyleyen Arslan “Biz, Hz. Mevlana’nın dile getirdiği pergel gibiyiz. Pergelin sabit ayağı bizim değerlerimizde ve kültürümüzde sımsıkı dururken, hareketli ayağıyla tüm kültürleri geziyoruz. Biz pergelin sabit ayağı gibi bu topraklarda yaşamanın ve bu topraklarda sendikacılık yapmanın gereği olarak, bütün manevi değerlere sahibiz.” dedi.

Başkan Mahmut Arslan, konfederasyon olarak işverenlere bakış açılarının diğer konfederasyonlardan farklı olduğunu, kendilerinin işverenleri rakip olarak değil ortak olarak gördüklerini söyledi. 

Hak-İş’in, çözüm üretmeyen sloganlar atmak yerine işverenlerle çalışanların standartlarını daha da artıracak ortak paydalarda buluşmak içim çalıştığını söyleyen Arslan “Bizim konfederasyonumuzun başına demokrat sıfatı dışında hiçbir sıfatın getirilmesine izin vermeyiz.” diye konuştu.

Söyleşi sonunda katılımcıların sorularını da cevaplandıran Arslan, Konfederasyon tarafından üç öğrenciye verilecek olan burslar için, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile birlikte çekiliş yaptı. 

Tüm öğrencilerin heyecanla beklediği çekilişte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hilal Tüzün, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencisi Adem Kıyıcı ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ikinci öğretim bölümü 1.sınıf öğrencisi Tuğba Köse burs almaya hak kazandı.

Çekilişte toplam 133 öğrenciye sürpriz hediyeler verildi. Başkan Mahmut Arslan’ın Rektör Gökmen’e verdiği hediye büyük alkış aldı. Program, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’a çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.