Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan KOP Bölgesindeki gençlerle dünyanın 60 ülkesi ve Türkiye’nin 81 ilinden bin 500 genci bir araya getiren Uluslararası KOP Gençlik Festivalinin birincisi 8-11 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da gerçekleştirildi.

Aktekke Meydanı, Piri Reis Kültür Merkezi ve Karaman Gazi İlköğretim Okulu gibi değişik alanlarda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivale Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile birlikte KOP Bölgesi üniversiteleri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Festivalde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi standını Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, üniversiteye hazırlanan öğrenciler ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

I. Uluslararası KOP Gençlik Festivali nedeniyle Karaman’a gelen gençlerle vatandaşlar dört gün boyunca düzenlenen panel, konser, tiyatro, atölye çalışmaları, yarışma ve gösterilerle dünyada hoşgörü kültürünün gelişmesine destek verdiler.