8 Kasım Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirilen toplantıda öğrenci temsilcileri; Öğrenci Konseyi başkanını seçti.  Aynı zamanda Öğrenci Konseyi Başkanlığının Yönetim ve Denetleme Kurullarının boş üyeliklerinin de seçimi yapıldı. 

Seçim toplantısı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Avcı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta’nın yönetiminde gerçekleştirildi. 

Açılış konuşması yapan Genel Sekreter Ahmet Tüfekci “Biz öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Son yılarda tüm üniversitelerde öğrenci konseylerinin önemi artmıştır. Konseyimizde görev alan arkadaşlarımız gelecekte bu deneyimlerinden mutlaka faydalanacaklardır.” dedi. Tüfekci görev süresi dolan Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Emre Ökkeş Soydemir, yıl boyu sürdürdükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Her ay yapılan etkinlikleri dile getiren Soydemir, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirterek, seçilecek yeni başkana her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi. 

Öğrenci konseyinde yer alan 13 temsilcinin  oy kullandığı seçimde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Cengiz Baki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yeni Öğrenci Konseyi Başkanı oldu.  Baki, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.