TÜMSİAD’ın toplantı salonunda gerçekleştirilen ve sunumunu KMÜ PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu’nun yaptığı eğitime TÜMSİAD Başkanı Rıfat Karaulu ve TÜMSİAD üyeleri ile PTTO Koordinatör Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yakup Ulusu ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik katıldı.

Sunumda Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) hakkında bilgilendirme yapan Doç. Dr. Sönmezoğlu, TTO’ların üniversite ve şehrin gelişmesi için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak dünyadan örnekler sundu.

TTO’ların sanayiciler tarafından fazla bilinmediğine dikkat çeken Doç. Dr. Sönmezoğlu, TTO’ların içeriklerine ait modülleri anlatarak sanayici ile akademisyenlerin bir araya gelmesi gerektiğini, bu durumun sanayinin kalkınmasına ve üniversitelerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Sanayici ve akademisyenlerin işbirliği yapma hususunda çekingen davrandıklarını ifade eden Doç. Dr. Sönmezoğlu, bu düşüncenin kırılması ve sanayici ile akademisyenlerin karşılıklı güven ilkesi çerçevesinde ortak işler yürütmesinin gerekliliği vurguladı.

Sanayicilere yönelik devlet destekleri hakkında da açıklamalar yapan Doç. Dr. Sönmezoğlu, sanayicilere bu desteklerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgi vererek proje geliştirme ve uygulama süreçlerinde alanında uzman akademisyenlerle çalışıldığında desteklerden faydalanmanın daha kolay olacağını söyledi. 

Eğitim, sunumun ardından sanayicilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.