KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, Grup Ezgi tarafından “Tut Elimizden, Gül Ahmed’im, Hamza Yüreklidirler ve Allahu Allah” ilahilerinin seslendirilmesiyle başladı. Grup Ezgi’nin ardından sahneye çıkan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Süleyman Sawadoga, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.
Konferansını vermek üzere kürsüye gelen Mahmut Zengin, peygamber sevgisini tam manasıyla yaşamak için dikkat edilmesi gereken hususları; “Allahü Teala peygamber efendimizi ne kadar sevdi, Ashab-ı Kiram onu nasıl sevdi ve biz peygamberimizi nasıl sevmeliyiz” şeklinde sıraladı. Zengin, peygamber efendimizi nefsimizden, eşlerimizden, anne-babamızdan ve evlatlarımızdan daha çok sevmediğimiz müddetçe tam manasıyla iman etmiş olmayacağımızı dile getirerek “Sen olmasaydın, ben âlemleri yaratmazdım” hadisine dikkat çekti. 

Kuran-ı Kerimde 24 ayette peygamber efendimizden bahsedildiğini belirten Zengin, onun ümmeti olan ahir zaman Müslümanlarının çeşitli müjdelere mazhar olduğunu söyledi. Mahmut Zengin, saz sanatçısı Ali’nin, büyük alim Ali Râmitenî’ye nasıl dönüştüğünü anlatarak sözlerine son verdi.