KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programına 450 kursiyer katıldı.

KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) ve Alesta Akademi iş birliğiyle gerçekleştirilen iki günlük eğitim programında İsmet Topaloğlu, kursiyerlerle bilgilerini paylaştı.

Reuters Haber Ajansında konuşma terapisi, ikna teknikleri, kürsü ve hitabet teknikleri, nezaket kuralları, fonetik ve diyafram kullanımı, kekeme konuşturma teknikleri gibi farklı konularda eğitim alan İsmet Topaloğlu, Karaman’da farklı meslek gruplarında çalışanlar ile öğrencilerin takip ettiği eğitimde kursiyerlerle yakından ilgilendi.

Topaloğlu, harflerin fonetiği, metin okuma ve duygu yükleme, uluslar arası görgü kuralları gibi konulardan bahsetti. Bunun yanı sıra katılımcılara metin okutarak duygulu okuma, zihinde canlandırma, harflerin doğru çıkarılması konularına değindi. Topaloğlu, kekemeliği olan bir kursiyere kekeme konuşturma teknikleri hakkında bilgiler verdi. Kursiyerin ise uyguladığı teknikler sayesinde daha rahat konuşabildiği gözlendi.

“Ağızdan çıkanı kulağın duyması gerek”

İsmet Topaloğlu, “Bir insanın davranışlarını düzenlemeden konuşma düzgünlüğü oluşturulamaz. Kafa (mantık) ve yüreğin (duygular) akordunu iyi yaparsak ağız denen enstrümandan doğru sesler çıkar. Kafa başka, yürek başka çalışırsa ağız nereye danışacağını şaşırdığından mutlaka saçmalar. Ağızdan çıkanı kulakların duyması gerek. Önce düşünüp, sonra konuşmak gereklidir. Eğer düşünceyi konuşmanın sonuna bırakırsak anlatım ve ifade bozukluğu yaparız.” şeklinde konuştu.

“Dil, insanın beyanıdır”

Davranış eğitiminde kişilerin dinleme tahammüllerini geliştirdiklerini ve doğru düzgün anlatımın sağlanması amacıyla hayal kurma tekniklerini öğretmeye çalıştıklarını söyleyen İsmet Topaloğlu, “Kaliteli bir anlatım için konuyu yaşamak gerekir. Toplum karşısında hitap ederken heyecandan akılda oluşturulan cümlelerin uçuşup gitmesi, elin ayağın birbirine karışması ve ses bozukluğu yaşanması sık görülen bir olaydır. Bu konuda verilen yirmi saatlik uygulamalı eğitimlerle tüm teknikler kişiye özel olarak öğretilir. Kısacası dil, insanın beyanıdır.” dedi.

Katılımcılara yönelik uygulamaların renkli dakikalara sahne olduğu iki günlük eğitim, KMÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın’ın eğitmen İsmet Toplaoğlu’na plaket vermesi ile son buldu.