Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu “Dost Akif” konulu konferans düzenledi. 
  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda 11 Mart 2013 Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleştirilen konferansın konuğu edebiyatçı yazar Hasan Arslan oldu.  Etkinliğe KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

  İstiklal Marşının kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla konferansa İstiklal Marşımızın okunması ve şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlandı. Ardından öğrenciler Akif’in “Asım’ın Nesli” adlı şiirini büyük bir coşkuyla okudular. 

  Prof. Dr. Sabri Gökmen konferansın başında yaptığı konuşmada Mehmet Akif’in bir gönül adamı olduğunu söyleyerek “Akif gibi 10 insan olsa bu ülkenin kaderi çok farklı olurdu.” diye konuştu.

  Edebiyatçı-yazar Hasan Arslan konferansta Mehmet Akif’i “dost” yapan kavramlar üzerinde durarak, Akif’in hayatından kesitleri öğrencilerle paylaştı. Mehmet Akif’i “zaman, okuma, söz, vefa ve bakış” gibi birçok değerin dost hale getirdiğini söyleyen Hasan Arslan bu değerler çerçevesinde vatan şairimizin anlamlandırılması gerektiğini belirtti. 

  Akif’i “Söze hazine değeri katan adam” olarak nitelendiren Hasan Arslan, ünlü şaire babasından lügat miras kalmasının onun kendisine kelimelerden bir dünya kurmasında büyük etkisi olduğuna dikkat çekti. Arslan, “Şairimiz için hayatın anlamı okumak ve okutmaktı. O bizim için Anadolu bozkırının bahçıvanıydı.“ dedi. 

  Arslan, Mehmet Akif‘in hayatına dair dostları tarafından çok fazla eserin yazılmış olmasının onun ömrünün çok bereketli geçmesinden kaynaklandığını söyledi. Akif’le ilgili paylaştığı şu hikaye katılımcılardan büyük alkış aldı: “Akif’in beş çocuğu olmasına rağmen sofrasında sekiz çocuk bulunurmuş. Bunun sebebini soranlara ölen bir arkadaşının çocuklarına baktığını ve onlara ömür boyu destek olacağını söylemiş.”

  Konferansın sonunda edebiyatçı-yazar Hasan Arslan’a Rektör Gökmen tarafından plaket takdim edildi. Yapılan çekilişle de 30 öğrenci Mehmet Akif Ersoy’un  “Safahat” adlı eserini kazandı.