KMÜ Gıda Mühendisleri Öğrenci Topluluğunun organize ettiği etkinlikte TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Mehmet Hulusi Ada, KMÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Seminere KMÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkuner, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gıda Mühendisliği Odasının kuruluş aşamaları ve tarihçesinden bahseden Mehmet Hulusi Ada, Odanın 7 bin öğrenci olmak üzere 15 bin asil üyesi olduğunu ve 18 ilde temsilciliği bulunduğunu söyleyerek asil üyelik ve öğrenci üyeliği için gerekli koşulları anlattı.

“Odamız kamudan hiçbir destek almayan ve gönüllü hizmet veren bir kuruluştur”

Gıda Mühendisleri Odasının kar amaçlı olmadığını ifade eden Ada, “Oda, üyeleri ile rekabet içinde olmaz. Yönetim kurulu ve tüm organlara seçimle gelinir. Gönüllü bir hizmettir ve ücret karşılığı yapılmaz. Başlıca gelir kaynakları üye aidatları, hizmet karşılığı alınan ücretler, belge ücretleri ve bağışlardır. Kamudan hiçbir destek almaz.” dedi.

Gıda Mühendisleri Odasının amaçları hakkında da bilgi veren Ada, gıda mühendislerinin haklarını korumak, mesleği tanıtmak, toplumu bilgilendirmek, mesleğin gelişimine katkıda bulunacak her türlü etkinliği desteklemek ve düzenlemek, sektörü ve toplumu doğru şekilde yönlendirmek gibi farklı amaçlarla hizmet vermekte olduklarını belirtti.

Oda olarak öğrencilere yönelik düzenlemiş oldukları etkinlikler ve çalışmalarla ilgili örnekler sunan Ada, öğrencilere staj imkânları ve iş olanakları ile ilgili yardımda bulunabileceklerini söyleyerek Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerin iş imkânları ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi.

“Maaşı beğenmeme gibi bir hataya düşmeyin”

İş hayatına dair tecrübelerini paylaşan Ada, mezun olacak öğrencilerin iyi derecede yabancı dil bilmesi, bunun yanı sıra bilgisayarı çok iyi kullanabilmesi ve ehliyet sahibi olmaları gerektiğini ifade etti. Ada, “Mezun olarak iş aramaya başlayan bazı adaylar maaşları beğenmeyerek yıllarca işsiz kalabiliyorlar. Benim size tavsiyem maaş konusunu fazla kafanıza takmadan bir yerden başlayın ve kendinizi geliştirin. Kendinizi işinize adayıp başarılı olduğunuzda zaten maaşınız da aynı oranda artış gösterecektir.” diye konuştu.

 

Mehmet Hulusi Ada’nın öğrenciler ve akademisyenlerin sorularını cevaplandırması ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından seminer sona erdi.