Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum gecesinde Mehmet Özyurt, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu. Daha sonra Ahmet Bay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunmasının ardından Yazar Emine Şenlikoğlu sahneye çıktı.

Üniversite mezunlarının kendisini anlamaya daha müsait olduğunu belirten Şenlikoğlu, “Üniversite mezunu bilir ki kişi kendi istemediği sürece üniversite onu yetiştiremez. Kişi kendi gayret ederse kendini yetiştirebilir. Hayatında bir kitap okumamış insanlar bunu anlayamaz.” şeklinde konuştu.

Hayatının dönüm noktalarını anlatan Şenlikoğlu, psikolojik savaş kuralları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Toplum olarak düşmanlarımızı bilmiyoruz. Düşmanlarımız sürekli psikolojik savaş kuralları ile toplumu yönlendiriyor. Dünyada ilkler hep Müslümanlardan çıkmıştır fakat biz bunu bilmezken düşmanlarımız bunu biliyor ve buna göre hareket ediyor.” dedi.

Şenlikoğlu, gençlik yıllarında insanların inanan kesimden ne istediğini hiçbir zaman anlayamadığını belirterek, “İslam karşıtlarının inananlardan ne istediğini anlayamadan İslam davasını anlaması bana göre mümkün değildir.” diye konuştu.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Emine Şenlikoğlu’nun ardından etkinlik, Mehmet Ünalan ve Grup Ezgi’nin ilahi dinletileri ile devam etti. İlahilerle birlikte sergilenen sema gösterisi ise izleyenlerden beğeni topladı.