KMÜ Sergi alanında gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Kurdela keserek sergiyi açan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bilim ve sanat, takdir edilmeyen yerde durmaz.” diyerek ellerinden geldiğince insanların yaptıklarını takdir etmeye çalıştıklarını ifade etti. Rektör Gökmen, sergiye emeği geçen öğrencileri ve öğretim elemanlarını kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Ardından sergiyi gezen Rektör Gökmen ve davetliler, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüksekokulun Geleneksel El Sanatları, Mimari ve Dekoratif Sanatlar, Makine ve Metal Teknolojileri, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri programlarının ortaklaşa düzenlediği sergide öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çalışmalar beğeniye sunuldu.
 
Sergide kat’ı, ebru, seramik, çini, keçe, cam, üç boyutlu strüktür çalışmaları, renk çalışmaları, temel sanat çizimleri, doğal ve atık malzemelerden özgün tasarımların yanı sıra orijinal ahşap sehpa, torna ürünleri, egzoz emisyon cihazı, yeni nesil araç arıza tespit cihazı, commonrail sistemler gibi farklı ürünler yer aldı.