Yunus Emre Yerleşkesinde düzenlenen bahar şöleni açılış törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çolakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Öztunç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Mehmet Karataş, dekanlar, yüksekokul yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ve beraberindeki heyet, alkışlar eşliğinde açılış kurdelesini kesti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Artvin yöresi halk oyunları ilgiyle izlendi. Ardından, Rektör Gökmen ve konuklar, stand açan öğrencilerin sergilerini tek tek inceleyerek, akademik birimler ve öğrenci topluluklarının etkinlikleriyle ilgili bilgi aldılar. 

Şölen alanında gün boyu müzik performansı, yarışmalar, ikramlar yapılıyor. Meslek Yüksekokullarının seramik, keçe, ebru sergileri, hattat ve ney ustası Osman Gözel’in rehberliğinde öğrencilerin yaptığı tezhip ve ebru sergisi, Sağlık Hizmetleri MYO’nun eğitici oyuncak sergisi, Sağlık Yüksekokulunun kan grubu tahlili ve tansiyon ölçümü, özel şirketlerin giyim, yiyecek tanıtımları yanı sıra günboyu jimnastik gösterileri de yapılıyor.

İki gün sürecek bahar şöleni kapsamında düzenlenen eğlencelerle moral depolayan öğrenciler, akşam saatlerinde düzenlenecek Grup Liman ve KMÜ Türk Musiki Topluluğunun konseri ile eğlenmeye hazırlanıyor.

Üniversitenin internet sayfasından bahar şöleni etkinlikleri canlı yayında izlenebiliyor.