İstanbul’da yeni bir oluşum başlatan ve İstanbul’da yaşayan kısa adı KONKAMUDER olan Konya ve Karamanlı Kamu Çalışanları Derneği isimli dernek kuruldu.

İstanbul'da kurulan KONKAMUDER Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinde Konya ve Karamanlı Kamu Çalışanları Buluşma Kaynaşma ve Tanışma toplantısının ilkini gerçekleştirdi.

Toplantı 16.02.2013 tarihinde 09.00-12.00 saatlari arasında Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Konyalı ve Karamanlı pek çok bürokrat ve Sivil Toplum Örgütünün katılımıyla gerçekleyen toplantı 
tanışma ve kaynaşma adına oldukça yararlı oldu.

Kurulan Dernek başkanlığına Ereğlili Suat Sakarya, başkan yardımcılığına Taşkaleli Nevdet Ortauğurlu'nun seçildiği bildirildi.

Dernek yetkilileri konuyla ilgili olarak sitemize yaptıkları açıklamada; ’’Yıllardır diğer derneklerin çalışmalarına imrendik ama bu kez Konyalı ve Karamanlıları bir araya getirdik. İlk faaliyetimizi de gerçekleştirip, Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltı düzenleyerek katılımcılardan da büyük destek aldık. Davetimize Eski Çevre Bakanı Ali Nihat Özdemir, Eski Karaman Valisi Hakkı Teke, KOSİAD Başkanı Abdullah Başcı, Konya Vakıf Başkanı Yerel Yönetimler İstanbul Şube Başkanı Hasan Ocaklı, İstanbul Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Eroğlu ve Konyalı Karamanlı Dernek Başkanları katıldı. Amacımız ise gurbetteki hemşerilerimize yalnızlık hissettirmemek ve yol gösterici olabilmektir, ’’dendi.