Karaman’da Ak Parti Rüzgârı; Önce Bakan Zeybekçi Geldi, Sonra Konuk Ve Şeker İle İl Başkanlığı Taşeli Bölgesine Çıkarma Yaptı.

Konuk, Karaman’ı Gıda Vadisi Yapmak İstediklerini Söyledi, Zeybekçi Sebest Bölge İle Taçlandıralım Dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi’nin Ziyaretinde Karaman Ekonomisinin Geleceği Konuşuldu, Ziyarete İki Proje Damga Vurdu
KONUK; KARAMAN’A GIDA VADİSİ
Zeybekçi; Gıda Vadisi Vizyonuna Sahip Karaman’a Serbest Bölge De Yakışır

Ramazan Ayının son günlerinde Karaman, AK Parti hareketliliğine sahne oldu. Ramazan ayının son hafta sonunda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Karaman’a bir ziyarette bulunurken, AK Parti Karman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker ile İl Başkanı Nazmi Ünlü ve Karaman AK Parti Teşkilatı Ramazan’ın son haftasının ilk gününü Ermenek’e gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretleriyle karşılarken, Kadir Gecesinde de Sarıveliler’de hemşehrileriyle kucaklaştılar.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Karaman’ı ziyaretiyle başlayan AK Parti’deki hareketlilik hafta başında Taşeli Bölgesine gerçekleştirilen ve Ermenek, Başyayla, Sarıveliler’i kapsayan ziyaretlerle zirve yaptı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Karaman’da yapılabilecekleri yerinde istişare etmek üzere 12 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde karayolu ile Karaman’a gelirken, kendisine üst düzey Bakanlık bürokratları da eşlik etti. Bakan Zeybekçi Karaman girişinde Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker ile birlikte Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanırken ilk ziyaretini Karaman Valiliğine gerçekleştirdi. Vali Koca İle bürokratlardan ilin sorunları ve talepleri ile ilde yürütülen projeler hakkında bilgi alan Bakan Zeybekçi, Valilik ziyaretinin ardından Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. İftar yemeğinde AK Parti Karaman İl Teşkilatı ile birlikte olan Ekonomi Balanı Nihat Zeybekçi, iftardan sonra ise Tartan Konağında Karman Milletvekilleri Recep Konuk Recep Şeker ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan‘ında katılımıyla Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Karaman Ekonomisinin durumunu ve yapılabilecekleri istişare etti.
Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerinin ve iş adamlarının beklentilerini  dile getirmesinden sonra söz alan Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti olarak Karaman’a büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini önümüzdeki dönemde de bu hizmetleri arttırarak sürdürmeyi arzu ettiklerini söylerken, Karaman’ın güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu, Karaman Sanayisinin tecrübe ve birikimi ile daha büyük hedefleri gerçekleştirebileceğini vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ise “Karaman’ın Merkezde olacağı bir Gıda Vadisi’ni bölgeye kazandırmak için çalışmaların bu dönemde başlayacağını” söyledi.
Gıda Vadisi projesinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Bakan Zeybekçi, bu projenin Serbest Bölge ile taçlandırılması gerektiğini belirterek Ekonomi Bakanlığı olarak Karaman’a bir Serbest Bölge kurulması için çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda,  AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, AK Parti’nin ekonomi programının merkezinde Karaman’ın ve Karaman gibi Anadolu şehirlerinin olduğunu vurguladığı konuşmasında özetle şunları söyledi;
“AK Parti hükümetleri milletimizin önüne bir hedef koydu. Büyük bir hedef koydu. Daha müreffeh, daha güçlü, daha itibarlı bir Türkiye’yi tarif eden bu hedefin adına da 2023 vizyonu dedi. Bu vizyonun içinde ihracatın 500 milyar dolara ulaşması, kişi başına milli gelirin 25 bin doları aşması gibi somut, gerçekleştirilebilir hedefler var. Biz şunu biliyoruz, Karaman’ın ihracatı 4’e 5’e katlanacak ki, Türkiye 2023 hedefine ulaşabilsin. Karaman ekonomisi 3, 4 kat büyüyecek ki Türkiye 2 Trilyon Dolarlık Gayri Safi yurt İçi Hasıla hedefine ulaşabilsin. Yani Karaman’ın potansiyeli harekete geçecek ki, Türkiye hedefe ulaşabilsin.
Biz geleceğin büyük Türkiye’sinin yolunun Anadolu’dan geçtiğine inanan bir siyasi heyetiz. Biz Anadolu’ya Anadolu insanına, Anadolu sermayesine inanan, Anadolu’nun kabiliyetlerine güvenen bir siyasi heyetiz. Anadolu harekete geçmeden, Anadolu üretmeden Türkiye büyümez, büyüyemez. AK Parti öncesini hatırlarsınız. Her seçim öncesi partiler ekonomi programlarını adının içinde Türkiye olan ancak İstanbul sermayesini temsil eden bir dernekte açıklarlardı. O dernek o partinin ekonomik vaatlerine onay verirse bir kısım medya da ekonomi uçacak, kaçacak, Türkiye zengin olacak diye haberler yapar onay alan parti ya da partilere destek verirdi. Yani bir nevi cambaza bak oyunu oynanırdı. Siyasi partilerin ekonomik vaatleri Karaman’da, Konya’da, Antep’te, Kayseri’de, Denizli’de, Aksaray’da konuşulmaz, konuşulamazdı bile. Hatta partiler nasıl bir yatırım ortamını, nasıl bir teşvik sistemini tahayyül ettiklerini milletle paylaşmazlardı bile. O derneğin o salonundaki ikiyüz üç yüz kişiye beğendirdin mi işlem tamamdı. Bunu kim değiştirdi? AK Parti. AK Parti Ekonomi politikalarını da ekonomi programlarını da adının içinde Türkiye olan ancak Türkiye’yi değil üç beş ildeki büyük sermayeyi temsil eden o derneğin tekelinden kurtardı, Anadolu’ya açtı, Anadolu’yu ekonomi politikalarının, ekonomik programların merkezine taşıdı.
AK Parti tüm siyasi partilerden farklıdır. Bizim farkımız o seksen yıllık Anadolu’nun zenginliklerini merkez sermayeye taşıyan hortum düzenini yıkıp Anadolu’yu da ekonominin asli figürü haline getiren yeni bir ekonomik düzeni cesurca ve kararlılıkla inşa etmemizdir.  Anadolu’nun ekonomin merkezine gelmesi, Anadolu eksenli bir yeni ekonomik düzenin kurulmasının üzerinden çok zaman geçmedi, ama bu yeni düzenin Anadolu’daki etkisi büyük oldu. Anadolu insanı, Anadolu sermayesi bugün kazanımlarını kaybetmeme kararlılığındadır. Merkezi Anadolu’nun dört bir tarafı olan çok merkezli yeni bir ekonomik yapıyı inşa etme kararlılığındadır. Anadolu sanayisinin, işadamının dünkü talepleri günlük dertler için çareler iken bugün 15-20 hatta 50 yıl sonrasına yönelik vizyoner taleplerdir. Mesela Karaman’ı KOP gıda vadisinin en önemli merkezlerinden biri haline getirecek talep, yine bölgesel Turizm Havzası talebimiz hem il sınırlarının ötesinde hem de bu ilin belki 50-60 yıl sonrasını kurtarmayı planlayan taleplerdir.”
Konuşmalardan sonra Ekonomi Bakanı Zeybekçi’nin bir değerlendirme yaptığı toplantı sıcak sohbetlerle sahura kadar sürerken, Pazartesi günü Bakan Zeybekçi’yi Ankara’ya uğurlayan AK Parti Heyeti sabahın erken saatlerinde Taşeli Bölgesine teşekkür ziyaretinde bulunmak için yola çıktı. Pazartesi gününü Ermenek, Başyayla ve yakın köylerinde geçiren AK Parti Heyeti, Kadir Gecesi’nde ise Sarıveliler’de idi. Sarıveliler’de AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker ile birlikte AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu, Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur  ve İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, Daire Amirlerinden oluşan heyetle yaklaşık 2 bin Kişinin katılımıyla iftar gerçekleştiren AK Parti Heyetinin Taşeli Bölgesine gerçekleştirdiği teşekkür ziyareti oldukça renkli anlara sahne olurken, seçimden sonra bölgeye ilk ziyaretlerini birlikte yapan Milletvekilleri Konuk ve Şeker bölge halkından yoğun ilgi gördü.