Ankara-Konya arası yüksek hızlı tren seferlerinin sağladığı konfor ve zaman tasarrufunun vatandaşlarımızda büyük bir memnuniyet uyandırdığını ifade eden Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’dan yine bir müjdeli haber geldi.

Konya –Karaman arasına yapılması planlanan hızlı tren hattının aralık ayı içinde ihalesinin yapılacağını söyleyen Elvan, şu an 90 dakika olan sürenin projenin tamamlanmasından sonra 40 dakikaya düşeceğini belirtti.

Yaklaşık 102 km olacak yeni hatta 200 km hız ile ulaşım sağlanacağını ifade eden Elvan, mevcut hattın yanına 2. Bir hat inşa edileceğini, bunun tamamlanmasını müteakip şu an kullanılan mevcut hattın alt yapı takviyeleri ile birlikte üst yapısının da yenileceğine de vurgu yaptı. Projenin tamamlanmasının ardından 36 adet alt ve üst geçit inşa edileceğini, hemzemin geçitlerinin de tamamının iptal edilerek artık kullanılmayacağını sözlerine ekledi.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Hükümet olarak alt yapı faaliyetlerine özellikle de ulaştırma yatırımlarına çok ciddi önem verdiklerini bunun sonucunda Karaman ilimizin ihtiyacı olan her türlü alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda çalışmalara durmak bilmeden devam ettiklerini belirtti. Elvan, diğer tüm projelerde olduğu gibi bu projede de desteklerini hiç esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm emeği geçenlere minnet ve şükran duyduğunu ifade ederek projenin tüm hemşerilerine hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.