Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya Valisi Muammer Erol başkanlığındaki heyet, İngiltere'ye düzenlenen çalışma ziyaretinde Konya ve Karaman'daki yatırım ve ticaret imkanları tanıtıldı.
MEVKA'dan yapılan açıklamaya göre, program kapsamında, dünyanın en önemli küresel finans ve yatırım ülkelerinden olan İngiltere'de iş ve ekonomi çevreleriyle toplantılar gerçekleştirildi.

İlk olarak Londra Ticaret Müşavirliği'ni ziyaret eden heyet, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu'dan İngiltere ekonomisi ve Türk-İngiliz ticari ilişkileri hakkında bilgi aldı. Londra'da bulunan Tower Hamlet Belediyesi'nde görüşmeler yapan heyet, kalkınma ajansları ve yatırım destek ofisleri hakkında bilgi verdi, Belediye Meclis Üyesi Gulam Robbani ile de önümüzdeki dönemlerde karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için yapılabilecekler hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Heyet, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in Konya Valisi Muammer Erol başkanlığındaki heyeti büyükelçilik konutunda ağırlamasının ardından Londra Ticaret Ve Sanayi Odası'ni ziyaret ederek, Oda Başkan Yardımcısı Peter Bishop ile görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda Konya-Karaman bölgesi tanıtımı yapılarak, bölge ekonomisi hakkında detaylı bilgi verildi. Programda, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya ve Karaman özelinde Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aktardı. 
Londra Ticaret Ve Sanayi Odası ile Konya-Karaman bölgesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çeşitli konuların görüşüldüğü toplantıda, bölgenin Londra'da tanıtımı konusunda Oda'nın çeşitli alanlarda destek vermesi konusunda istişarelerde bulunuldu. İlk aşamada düzenli olarak yayımlanan London Business Matters dergisine bölgeyi tanıtıcı bir makale gönderilmesi ve üyelerine bölge hakkında bilgi verilmesi kararlaştırıldı. Oda üyelerinden oluşan bir alım heyetinin Konya ve Karaman'a getirilmesi görüşüldü.

Heyet, Londra Belediyesi'nin kalkınma şirketi olan London&Partners İç Yatırım Yöneticisi Omar Hassan'ı ziyaretin ardından Türk-İngiliz Ticaret Ve Sanayi Odası (TBCCI) Başkanı Emma Edhem ve Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında yapılan toplantıda, oda üyelerine bölgenin yatırım olanakları ve iktisadi durumu hakkında sunum yapıldı. 

Walsall'da bulunan Black Country Ticaret Odası ziyareti gerçekleştiren heyet, Manchester şehrine geçerek Manchester Yatırım Ajansı MIDAS ile bir toplantı yaptı. MIDAS İş Geliştirme Direktörü Daniel Storer'in sunumlarının ardından Konya ve Karaman bölgesi ile MEVKA ve yatırım destek ofisleri hakkında bilgi verildi.

Manchester programı kapsamında Manchester Metropoliten Üniversitesi'nde bağlı Gıda Araştırma Merkezi'ni ziyaret eden heyet, merkezin çalışmaları hakkında Teknik Proje Yöneticisi Colin Rodgers'den bilgi aldı. Daha sonra ise Manchester şehrinin turizm bilgi merkezi olan Manchester Visitor Information Centre ziyaret edildi.

Heyet, Liverpool kentinde Ticaret Odası Uluslararası Ticaret Direktörü Andy Snell ile yapılan görüşmede Konya-Karaman bölgesi tanıtımı yapılarak, bölge ekonomisi hakkında detaylı bilgi verildi.

Konya ve Karaman'a ziyaret görüşüldü

MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve heyet, Liverpool Ticaret Odası ile gerçekleştirilebilecek çalışmalar ve bölgenin ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çeşitli konuları görüştü. Bölgenin Liverpool'da tanıtımı konusunda odanın çeşitli alanlarda destek vermesi konusunda istişarelerde bulunuldu. İlk aşama olarak odanın yayımladığı süreli yayına tanıtıcı bir makale gönderilmesi, üyelerine bölge hakkında bilgi verilmesi, oda üyelerinden oluşan bir alım heyetinin Konya ve Karaman'a getirilmesi görüşüldü.

Liverpool Belediyesi'nin kalkınma şirketi olan Liverpool Vision firmasını ziyaret eden heyette, MEVKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, thy Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş ve diğer yetkililer katıldı