KOP Bölge Kalkınma İdaresi, okuma alışkanlığının artırılması amacıyla ‘KOP Okuyor’ programını hayata geçirmişti. Nevşehir’de hazırlanan ‘Kitaplar Konuşuyor, Nevşehir Okuyor’ projesi de mali destek almaya hak kazandı. Projenin protokolü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Belediye Başkanı Hasan Ünver arasında imzalandı.

Konya, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat’ta önemli projeleri hayata geçiren KOP Bölge Kalkınma İdaresi, okuma alışkanlığının artırılması içinde çalışmalar yapıyor. Bunlardan biri de ‘KOP Okuyor’ programı.
Kamu, kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan ve bakanlığın onayından geçen projelere KOP Bölge Kalkınma İdaresi de mali destek veriyor. Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kitaplar Konuşuyor, Nevşehir Okuyor’ projesi de mali destek almaya hak kazandı. Projeye ilişkin protokol, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Belediye Başkanı Hasan Ünver arasında imzalandı.

6 ay süre ile devam etmesi planlanan proje ile oluşturulacak Kitap Okuma Parkı’nda kitap şeklinde tasarlanmış sensörlü banklar yer alacak. Vatandaşlar banka oturduklarında, kitap tanıtımlarını dinleyebilecekler.  Kitap Okuma Parkında, bir de sokak kitaplığı oluşturulacak. Tanıtımı yapılan kitaplar, kitaplıkta sergilenerek, vatandaşın ilgi alanına giren kitapları ücretsiz olarak temin etmeleri sağlanacak. Proje sürecinde okullarda okuma yarışmaları düzenlenecek, derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kitap okuma alışkanlığın kazandırılması adına oldukça önem taşıdığına inandıkları projenin başarılı bir şekilde uygulanacağını söyledi.

Ünver projeye sağladıkları katkılardan dolayı Kalkınma Bakanlığına ve KOP Kalkınma İdaresine teşekkür etti. KOP Bölgesi’nde beşeri sermayenin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların okuma, yazma alışkanlığının ve kültürünün geliştirilmesi için başlatılan proje ile milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini, bayrağını ve dinini seven bir nesil yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Nevşehir’de 3 proje için 84 bin lira ödenek tahsis edildiğini ifade eden Bostancı, KOP Okuyor Projesine destek ve katkılarından dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, Bakanlık çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.