Orman Haftası dolayısıyla, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Atatürk Parkı'nda düzenlenen fidan dağıtım töreni yapılarak, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez,Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, daire müdürleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. 

21 Mart 2012 Çarşamba günü düzenlenen programın açılış konuşmasını Orman İşletme Müdürü İsmail ÇELİK yaparken daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Latif MEMİŞ, ormanların oksijen varlığını artırdığını, daha temiz, daha güzel bir dünya sağladığına dikkat çekerek, bu konuda herkesin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Vali Yardımcısı Latif MEMİŞ konuşmasında ayrıca şu hususlara yer verdi: "Maalesef bir her dakikada 21 hektarlık ormanlık alanı kaybediyoruz. Bir kişi bir yılda 7 tane ağacı yok edecek kadar kâğıt kullanıyor.  Sadece kullandığımız kâğıtların yarısını tasarruf etsek, dünyada Türkiye'nin yarısı kadar bir ormanlık alanı kurtarmış oluruz. Bu konuda herkesin duyarlı ve hassas davranması gerekiyor. Bu etkinlik için Karaman Orman İşletme Müdürlüğümüze, Karaman Belediyemize ve TEMA Vakfı'na teşekkür ediyorum." 

Orman Haftası dolayısıyla  ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında açılan yarışmada dereceye giren ve  programda eserlerini okuyan Berat Karataş ve İrem Doğan'ın ödülleri Vali Kahraman tarafından verildi.

Atatürk Parkı'ndaki program fidan dağıtımı ile sona ererken, Orman Haftası etkinlikleri  Seyithasan Rehabilitasyon Uygulama Proje Sahası'ndaki fidan dikim töreniyle devam etti.