Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, yeni hizmet binasında ilimizde bulunan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

Kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, “Odaya seçildiğimiz günden bu yana, odanın maddi kaynaklarını kendi kaynaklarımız gibi önemsedik. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi odamızı bir para kaynağı, finansal kaynak olarak değil de kimlik olarak önemsenmesini istediğimiz için böyle bir strateji uyguladık. Personelimizi mümkün olduğu kadar yeniledik. Çünkü odamızı akredite etmek istiyorduk ve olduk. Sevgi odaklı bir çalışma ekibi kurduk. Yönetim Kurulumuz ve personelimiz uyum içerisinde karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde odamızda üyelerine hizmet vermeye, Karaman’ı tanıtmaya, Karaman’a markalaştırmaya özen gösteriyor. Geldiğimizde paramız yoktu ama ciddi bir mali disiplin uygulayarak buranın tamamlanması gerektiğine inandık. Daha önce kiraya çıkardık olmadı. Satılığa çıkardık alan olmadı. Buraya yaklaşık 1 milyon 400 bin lira para yatırılmış ve inşaat atıl durumdaydı. Dış cephesi yapılmış ama içeride yapılmış hiçbir şey yoktu. Yani inşaatın yüzde 30’lık kısmı anca tamamlanmıştı. Satamadık, kiraya veremedik. Biz o zaman burasını hizmet binası olarak tamamlayalım dedik ve Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla bu binayı Karaman’a kazandırdık. Buraya borcumuz kalmadı. Borçsuz bir şekilde seçim sürecine gireceğiz. 40-50 bin lira bir borcumuz kaldı. Onu da yılbaşından önce temizleriz. Bundan sonraki süreçte üyelerimizle daha sık bir araya gelelim karşılıklı istişareler yapalım ve Karaman’ın sorunlarına sahip çıkmak adına toplantılar yapacağız. Bu toplantıların ilkini de benimde üyesi olduğum siz meslektaşlarımla başlamak istedik. Katılımınız için teşekkür ediyorum. İlimizde faaliyet gösteren 102 muhasebecimizden 85’inin iştirak etmesi bizleri yüceltti” dedi.
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Ankaralı’da, “Ticaret ve Sanayi Odası ile meslektaşlarımız her zaman el ele ve birlikte çalışmışlardır. Türk Ticaret Kanununun yeniden yapılanmasıyla ilgili olarak da karşılıklı çalışmalarımız devam ediyor. Bu kahvaltıyı ilk olarak bizlere verdiği için Ticaret Odası yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.