Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Karaman Kalesinde bir günde 2 etkinlik gerçekleştirdi. İki aşamada gerçekleşen etkinliğin ilk aşamasında Uluslararası Saç Kesim Uzmanı Kemal Uyar, Karamanlı kuaförlere saç kesiminin daha doğru ve iyi bir şeklide yapmanın sırlarını verdi. Dünyadaki bütün saç kesimlerinin bir temele dayandığını söyleyen Uyar, “Bir inşaat temeli bilinmeden yapıldığı zaman tehlike arz eder. Sac kesiminde temel bilgileri profesyonel olan kuaför, en son moda kesimleri de sorunsuzca ortaya çıkarır” dedi. Saç kesimi hakkındaki incelikleri anlatan Uyar, programa katılan kuaförlerden gönüllü olanlara saç kesimindeki incelikleri uygulamalı olarak sahnede gösterdi.

Etkinliğin ikinci aşamasında Vali Murat Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın da katıldığı arabaşı ziyafeti verildi.

Etkinlikleri düzenleyen Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahattin Pekoğlu’na ve yönetim kuruluna teşekkür eden Uyar, “Ben bugün Karaman’a geldiğimden dolayı çok mutluyum. Bundan sonra Karaman benim ikinci evim oldu.  Mesleklerine bu kadara ilgili olan meslektaşlarım beni çok mutlu etti. Buraya bugün gelmeyen meslektaşlarımız eminim ki pişman olcaklar. Programa katılan arkadaşlarımız, katılmayan arkadaşlarımıza bugünü anlatacaktır. Burada güzel bir paylaşım oldu. Programa katılan ve katılmayan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Oda Başkanı Pekoğlu, yeni etkinliklerde buluşma dileğinde bulundu.

Gece kuaförlere verilen plaket törenin ardından son buldu.

ADEM DEMİREL