-Anne Huriye Taşkara:
- "İnşallah ilik nakli gerçekleşir, oğlum sağlığına kavuşur. Şu anda dünyanın en mutlu insanı benim. Oğlumun iyi olacağını, onun yüzünün güleceğini bilmek kadar güzel bir şey yok"
Karaman'da 2 yaşındaki talasemi hastası Fatih Taşkara için uygun ilik bulundu. Fatih, dayısından nakil yapılacak ilik ile hayata tutunacak.

Fatih Taşkara'nın rahatsızlığının medyada yer almasının ardından, Karaman Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çocuğun yaşadığı Bayır köyüne giderek, Taşkara ailesinin fertleri ve akrabaları ile görüştü.

Daha sonra Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden randevu alan görevliler, Fatih için donör olmayı kabul eden 15 yakınını minibüsle Konya'ya götürdü.

Bu kişilerden sağlık durumu uygun olan 13'ünden hastanede kan örneği alındı. Kan örnekleri alındıktan sonra Fatih ve ailesi için umutlu bir bekleyiş başladı. Taşkara ailesinin beklediği mutlu haber ise birkaç gün önce telefonla geldi. Hastanede yapılan tetkiklerde, Fatih'in dayısı Mehmet Taşkara'nın iliğinin yüzde 100 uygun olduğu belirlendi.

"Son gelişme umut verici"

Anne Huriye Taşkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıldır 20 günde bir kan verilerek hayata tutunan oğlu için son gelişmenin umut verici olduğunu belirterek, "Sağlık Müdürlüğü ekipleri akrabalarımızla görüştü. Onlarla Konya'ya gittik. Örnekler verildi. Sonra bize ağabeyimin örneklerinin Fatih ile birebir örtüştüğünü söylediler" diye konuştu. 

Oğlunun sağlığına kavuşabileceği haberini duyunca çok sevindiklerini anlatan Taşkara, şunları kaydetti:

"Allah bize aradığımızın çok uzakta olmadığını gösterdi. Ağabeyim iliği yüzde 100 tuttu. Uygun donör çok yakınımızda olmasına rağmen, bilmediğimiz için bir şey yapamamıştık. Haberi aldıktan sonra, Sağlık Müdürlüğünün yardımıyla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik. Orada tekrar örnekler alındı. Sonuçlar çıktıktan sonra ilik nakli için randevu verecekler. Çok mutluyum. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ilik nakli gerçekleşir, oğlum sağlığına kavuşur. Şu anda dünyanın en mutlu insanı benim. Oğlumun iyi olacağını, onun yüzünün güleceğini bilmek kadar güzel bir şey yok."

- "Yeğenimin iyileşmesi için ne gerekirse yaparım"

Fatih'in dayısı Mehmet Taşkara da (29) yeğeninin rahatsızlığını bildiğini ancak tedavisi için ne yapılması gerektiğini kendilerine daha önce kimsenin söylemediğini dile getirdi.

Yeğeninin, ilik nakli olması halinde sağlığına kavuşabileceğini öğrenince bir şeyler yapmaya karar verdiklerini aktaran Taşkara, "Donör olmak için Konya'ya gidilmesi gerektiğini söylediler, biz de gittik. Kan örneği verdik. Testlerde, iliğimin uyumlu olduğu tespit edilmiş. Buna çok sevindim. Yeğenimin iyileşmesi için ne gerekirse yaparım. Kanımın son damlasına kadar alsalar vermeye hazırım. Kendi çocuğum olsun, yeğenim olsun, başka biri olsun fark etmez" diye konuştu. 

KARAMAN (AA) - MEHMET ÇETİN