Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte inşaat alanını gezen Afacan ve yönetim kurulu üyeleri yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar. Afacan burada yaptığı konuşmada, bir kentin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin sanayi siteleri olduğunu söyledi.
2011 yılının Mayıs ayında Marangozlar Mobilyacılar Odası ve Madeni Tornacılar Kaynakçılar Odası ile birlikte esnafların dükkan ihtiyaçlarından dolayı kurulmuş olan kooperatif işaatında binaların yükselmeye devam ettiğini ifade eden Afacan, şunları kaydetti:

" Esnaf olarak hep derli toplu, bir sanayi sitesinin özlemini duyduk. Bu heyecanla kooperatifimiz kuruldu. Bir çok zorluk yetkililerin desteği ve arkadaşlarımızın azmi ile aşıldı. 2013 kasım ayında ihaleye çıkıldı. 2014 Şubatında da inşaatlar başladı. Görüldüğü gibi hummalı çalışma devam ediyor. Bir taraftan bazı blokların kaba yapıları yükselmeye devam ederken, bir taraftan da bazı blokların temelleri atılıyor. İşi alan firma güçlü ve işinin ehli bir firma. Bizde her gün inşaatları kontrol ediyoruz. Hiç bir sıkıntı yok. Ben tüm üyelerimizi aralıklarla inşaat alanına gelip, gelişmeleri yerinde görmeye davet ediyoruz. Firmanın atladığı, bizim gözümüzden kaçan bir şeyi onlar görüp bizleri uyarabilirler."

Bir taraftan inşaatı takip ederken bir taraftan da alt yapı için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Afacan, " Çalışmalarımızda her zaman Karaman belediyesinin, Valiliğin, İl Özel İdaresinin deteklerini gördük, görmeyede devam ediyoruz. İmar planında şu an kullanılan Küçük sanayi Sitesinden, yeni yapılan siteye direk bir yol var. Bu yolun şimdiden yapılması çok önemli. Çünkü yolun hizmete açılması insanların ' iki sanayinin arası çok uzak' düşüncesini,de çürütecektir. Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'ın gerekeni yapacağına yürekten inanıyoruz" diye konuştu.