Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral ve TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan’ın imzaladığı küçükbaş hayvan tedarik protokolü ile sözleşmeli alımlar bu yıl ilk kez küçükbaş hayvanlar için de geçerli olacak. Protokol kapsamında, ESK ile sözleşme imzalayan yetiştiricilere 60 kuruşa kadar ilave alım bedeli ödenecek.

ESK Genel Müdürlüğünde düzenlenen protokol törenine; Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kasım Piral ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan’ın yanısıra, ESK Genel Müdür Yardımcıları Ethem Kalın ve Dr. Sadık Küçükgünay, Alım ve Üretim Daire Başkanı Şahin Bozdoğan, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Çakır, Necmettin Aygün, Özer Türer, Ethem Doğan ve Mehmet Şirin Aydoğdu ile Denetleme Kurulu Üyeleri Cemal Yıldırım, Ali Kaysadu ve Mustafa Diken, Genel Sekreter Veysel Ören, Teknik İşler Şube Müdürü İrfan Gündoğdu katıldı.

Küçükbaş Hayvan Tedarik Protokol Töreninde konuşan ESK Genel Müdürü Piral, Bakanlığın küçükbaş hayvancılığa sağladığı desteklerle birlikte, küçükbaş üretimin son yıllarda büyük bir atılım içerisine girdiğini belirterek, Kurum olarak bu atılımın içerisinde olmaya gayret ettiklerini, toplumun hayvansal protein ihtiyacının karşılanması yönünde küçükbaş hayvancılığı bir çıkış noktası olarak gördüklerini ifade etti. Bugüne kadar büyükbaş hayvanlar için uygulanan Sözleşmeli Besicilik modelini yaygınlaştırarak küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de desteklemeyi ve küçükbaş eti tüketimini arttırmayı amaçladıklarını belirten Piral, Kurumun tüm besiciler için garanti pazar olduğunu vurguladı.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan da yetiştiricilerin yıllarca küçükbaş hayvanlarını pazarlama noktasında sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların aşılması kapsamında hazırlanan protokolü önemsediklerini ve yetiştiriciler adına büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.  Ayhan, damızlık dışı anaç koyun ve keçilerin hak ettiği değerden,  Et ve Süt Kurumuna pazarlanacak olmasının yetiştiriciler açısından son derece önemli olduğunu sözlerine eklerken, kurban bayramında da iki kurum arasında müştereken bir organizasyona gidilebileceğini kaydetti